Coșmarul Caracal se repetă: Polițiștii au stat 3 ore până să intre în apartamentul din Alba unde tatăl criminal își ucidea copilul

Duminica, 26 Martie 2023, ora 14:35
6905 citiri
Coșmarul Caracal se repetă: Polițiștii au stat 3 ore până să intre în apartamentul din Alba unde tatăl criminal își ucidea copilul
Polițiști în fața blocului în care s-a petrecut tragedia FOTO ziarulunirea.ro

Noi detalii au fost făcute publice în cazul șocant al bărbatului în vârstă de 27 de ani din Alba care și-a ucis fiul de un an, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, 26 martie.

Anchetatorii au reușit să intre în apartamentul în care au fost descoperiți spânzurați copilul și tatăl acestuia la aproximativ trei ore de la apelul 112, susțin polițiștii, potrivit Mediafax.

Bogdan R. locuia într-un apartament cu chirie în Alba Iulia. Bărbatul s-a certat cu fosta iubită prin mesaje, noaptea trecută, iar la un moment dat nu a mai răspuns la mesaje.

Femeia a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a anunţat că ceva s-ar fi putut întâmpla în apartamentul închiriat din Alba Iulia. Poliţiştii au ajuns la uşa apartamentului, însă proprietarul, un bărbat din municipiul Turda, județul Cluj, nu le-a permis să spargă uşa și au fost nevoiţi să îl aştepte să vină cu cheile.

Când a ajuns cu cheile, proprietarul a descoperit că uşa era încuiată pe interior, și abia atunci le-a dat voie poliţiştilor să spargă uşa.

„Polițiștii au luat legătura telefonic cu bărbatul care a dat asigurări că fiul său este bine, exprimându-și disponibilitatea de a demonstra acest lucru, însă a refuzat să comunice unde se află și nu a mai răspuns la telefon.

Polițiștii au trecut la verificarea domiciliului acestuia și a adresei unde locuia în chirie, în niciuna dintre locații neexistând indicii cu privire la posibile fapte de violență și s-a luat legătura și cu propietarul apartamentului închiriat, care a declarat că se va deplasa și el la fața locului. Întrucât ușa de acces era blocată, din interior, s-a pătruns în apartament prin forțarea acesteia”, au explicat polițiștii.

După ce au spart ușa apartamentului, polițiștii au găsit copilul și adultul spânzurați. La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare formată din polițiști criminaliști și de investigații criminale.

Întârzierea în intervenție aduce aminte de cazul Caracal, acolo unde, în iulie 2019, un bărbat de 57 de ani a sechestrat, violat și ucis două adolescente luate cu mașina la ocazie.

Una dintre fete, Alexandra, a reușit să sune la poliție și să dea detalii importante despre locul în care se afla. Cu toate acestea, polițiștii au intrat pe proprietatea unde s-a produs crima abia după 19 ore de la primul apel la 112, în jurul orei 6.00. Ultimele câteva ore, arată rapoartele comisiilor de anchetă, oamenii legii le-au așteptat în fața curții criminalului Gheorghe Dincă, așteptând emiterea mandatelor de localizare sau pentru permiterea intervenției în forță.

#copil ucis, #spanzurat, #Tata, #alba iulia, #sinucidere, #politisti, #usa, #asteptare, #proprietar , #politie
Comentarii