Tragedie la Alba Iulia. Un copil de 16 ani a căzut în apele râului Mureș. A fost adus un scafandru pentru căutări la adâncime

Autor: N.G.
Luni, 28 Noiembrie 2022, ora 13:44
2280 citiri
Tragedie la Alba Iulia. Un copil de 16 ani a căzut în apele râului Mureș. A fost adus un scafandru pentru căutări la adâncime
Pompierii au reluat căutările FOTO ISU Alba

Pompierii au reluat luni dimineață căutările în cazul copilului de 15 ani care a căzut duminică seara în apele râului Mureș, la Alba Iulia

Peste 25 de ofițeri ai ISU Alba l-au căutat pe băiat dar fără succes, până în jurul orei 00.00, apoi misiunea a fost întreruptă. Luni dimineața, în jurul orei 10.00, pompierii au reluat căutările în zona în care s-a produs dispariția. 

Băiatul era alături de alți doi prieteni, pe malul Mureșului de mai multe ore. Cei trei copiii din cartier Cetate, se plimbau, iar la un moment dat, în jurul orei 17.40, minorul în cauză a vrut să își spele încălțările care erau murdare de noroi.

Atunci a mers pe ponton, și când ar fi pus piciorul pe o treaptă a căzut în apele Mureșului. În câteva clipe ar fi dispărut în ape.

Alarma a fost dată imediat după un apel la 112. În scurt timp peste 25 de ofițeri ISU Alba au împânzit zona și au început căutările. La fața locului au fost deplasate șase autospeciale de intervenție și două bărci pneumatice, iar cercetări s-au făcut atât pe uscat cât și pe apă, pentru căutarea băiatul.

La fața locului s-au deplasat și primarul Gabriel Pleșa, prefectul de Alba, Nicolae Albu și șeful ISU, Ovidiu Costea. „Din păcate iarăși în județul nostru avem un incident nefericit, dar cred că este și un semnal de alarmă de a avea grijă unde ne lăsăm copiii. Noi vă asigurăm că toate forțele vor rămâne aici atâta timp cât este necesar”, a spus prefectul Nicolae Albu.

Apa are, în zonă, o adâncime de aproximativ 2-3 metri și o temperatură de 6-7 grade.

#copil, #inecat, #Mures, #alba iulia , #accident
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
407 citiri.condoleante