Femeile din viața dictatorului din Coreea de Nord. Cine este iubita secretă a lui Kim Jong-un

Vineri, 12 Aprilie 2024, ora 21:23
4167 citiri
Femeile din viața dictatorului din Coreea de Nord. Cine este iubita secretă a lui Kim Jong-un
Amanta, soția și sora lui Kim Jong-un/ FOTO: NBC

O vedetă pop nord-coreeană a fost văzută în oraș cu dictatorul Kim Jong-un, pe fondul zvonurilor potrivit cărora ea ar fi iubita lui secretă și i-ar fi născut și un copil.

După ce și-a părăsit principalul grup de fete din Coreea de Nord, Moranbong Band, Hyon Song-wol lucrează acum în secretariatul personal al dictatorului.

Săptămâna trecută, ea a fost văzută alături de liderul Kim Jong-un în Phenian, vorbind la telefon, în timp ce ceilalți asistenți luau frenetic notițe.

Acum, un șef de spionaj pensionat spune că relația lor este mai mult decât profesională și că ea și despotul au un copil. Choe Su-yong, fost membră a Serviciului Național de Informații (NIS) din țara vecină Coreea de Sud, a declarat că acest copil se numește Kim Il-bong, scrie The Daily Mail.

Choe a declarat recent pentru Korea Times că Kim Jong-un are, de asemenea, un fiu legitim cu soția sa, Ri Sol-ju, dar băiatul este prea "palid și slab" pentru a fi scos în public. Vorbind pentru ziarul Chosun Ilbo, el a descris contrastul dintre frații vitregi.

"Fiul nelegitim, Kim Il-bong, este robust, dar primul fiu născut de soția lui Kim este slab până la punctul de a fi descris în termeni nord-coreeni ca fiind jalnic".

Potrivit fostului spion, Kim Jong-un a întâlnit-o pe Hyon Song-wol când acesta era încă la școală în Elveția.

Choe a spus că Hyon i-a servit pe viitorul tiran și pe sora sa, Kim Yo-jong, ca dădacă și îngrijitoare, dar s-a format o relație care a continuat la întoarcerea lor în Coreea de Nord.

Tatăl și predecesorul lui Kim, Kim Jong-il, a dezaprobat această relație și i-a ordonat să o întrerupă, potrivit unui raport al serviciilor sud-coreene din 2012.

Michael Madden, fondatorul North Korea Leadership Watch, a estimat că Hyon este cu aproximativ șapte ani mai în vârstă decât Kim.

Acesta a spus că ea ar fi avut o autorizație de securitate ridicată, deoarece cariera sa muzicală ar fi obligat-o să cânte la "evenimente ale elitei".

În prezent, Hyon Song-wol este director adjunct în cadrul Departamentului de Propagandă și Agitație al statului, deși adevărata ei slujbă este aceea de a lucra direct sub conducerea dictatorului. "Lucrează pentru secretariatul personal al lui Kim Jong-un. Secretariatul personal este echivalentul personalului primului ministru care lucrează în Downing Street numărul 10 și care nu face parte din serviciul public. Ea îi coordonează programul, protocolul, aranjamentele de securitate, lucruri de genul acesta. De asemenea, ea pare să joace un rol foarte, foarte mare în evenimentele televizate și alte prezențe în media nord-coreeană“, a explicat Madden.

Secretele care o înconjoară pe prima doamnă

În ceea ce o privește pe soția lui Kim - Ri Sol-ju - se știu foarte puține lucruri despre ea, inclusiv vârsta ei exactă, cine îi sunt părinții și cum era viața ei înainte de a se căsători cu Kim.

Chiar și numele ei rămâne un mister, deoarece observatorii cred că Ri este de fapt un pseudonim conceput pentru a păstra secretă viața ei înainte de căsătorie.

Ea a fost fotografiată pentru prima dată pe brațul lui Kim în 2012, la un concert, iar Coreea de Nord a confirmat ulterior că este soția lui Kim, dar nu a spus nimic altceva despre ea.

Apoi a apărut alături de el de mai multe ori între 2012 și 2014, înainte de a dispărea în mare măsură din vizorul publicului până de curând, când prezența ei a devenit mult mai pronunțată.

Surse care au vorbit în presa sud-coreeană când a fost identificată pentru prima dată au spus că este o fostă majoretă și cântăreață și au precizat ca dată a nașterii între 1985 și 1989.

S-a spus că ea a fost fotografiată în 2005, vizitând Coreea de Sud în timpul Campionatelor asiatice de atletism, ca parte a echipei de majorete nord-coreene.

Alții au spus că era cântăreață a orchestrei Unhasu, care ar fi cântat pentru Kim și tatăl său, Kim Jong-il, în timpul unui concert de Anul Nou în 2010.

„Există posibilitatea ca Jong-un să o fi ales ca soție după ce a văzut-o la sala de concert”, a scris la acea vreme ziarul Chosun Ilbo.

A existat o cântăreață nord-coreeană pe nume Ri Sol-ju, a informat BBC, dar nu s-a confirmat niciodată dacă ea și soția lui Kim sunt aceeași persoană.

În altă parte, BBC a susținut că Ri a fost căsătorită în grabă cu Kim în 2009, ca parte a unui plan de succesiune elaborat de Kim Jong-il după ce acesta a suferit un accident vascular cerebral.

Se crede că ea a născut primul copil al cuplului în anul următor, iar nașterile ulterioare au avut loc în 2013 și posibil în 2016, după ce a dispărut din public.

Potrivit starului american de baschet Dennis Rodman, care s-a întâlnit cu dictatorul Kim, copilul mijlociu al dictatorului se numește Ju-ae.

Înainte de a se căsători cu Kim, Ri a fost trimisă la Universitatea Kim Il-sung, cea mai prestigioasă din țară, pentru a studia un curs de șase luni pentru a fi prima doamnă.

De asemenea, ea ar fi obținut o diplomă în științe de la aceeași universitate cu ani în urmă.

Potrivit AFP, Ri s-a născut în provincia nord-estică North Hamkyong, tată ei fiind cercetător și mama doctor.

Ar face parte din elita politică, deoarece astfel de poziții sunt rezervate doar celor care sunt cei mai loiali regimului.

De asemenea, se spune că ar fi rudă cu Ri Pyong-chol, un fost general al forțelor aeriene și consilier apropiat al lui Kim Jong-un.

Când a fost descrisă pentru prima dată de presa din țară, se spunea că purta "un costum negru elegant Chanel" și că i-a dăruit odată o geantă Dior lui Kenji Fujimoto, bucătarul de sushi al lui Kim Jong-il.

Fujimoto a afirmat că a întâlnit-o și a descris-o ca fiind "atât de fermecătoare..."

Diplomații sud-coreeni care au călătorit în Nord pentru discuții cu Kim Jong-un au declarat recent că Ri s-a alăturat la masa negocierilor.

Aceștia au spus că cei doi formau un cuplu afectuos și „păreau egali“.

Sora lui Kim Jong Un, „cea mai periculoasă femeie din lume”

Kim Yo Jong, sora dictatorului nord-coreean Kim Jong Un, s-a pregătit să conducă țara după fratele ei, devenind foarte repede cea mai puternică femeie din această națiune, scrie CNN, și, potrivit unui profesor specializat în politica nord-coreeană, ea este și „cea mai periculoasă femeie din lume, poate chiar din istoria lumii”.

Kim Yo Jong se ocupă de departamentul de propagandă al regimului de la Phenian și joacă un rol tot mai important în politica externă a Coreei de Nord. „Eu susțin că Kim Yo Jong azi este într-adevăr cea mai periculoasă femeie din lume din toată istoria coreeană, poate chiar din istoria lumii”, a spus Sung-Yoon Lee, profesor la Școala Fletcher a Universității Tufts. „Deși este destul de tânără – a împlinit 36 de ani la finalul lui septembrie 2023– ea este o femeie care proiectează, firește, o imagine mai blândă pe fațada brutală, șovinistă, dominată de bărbați a națiunii ei”, a spus Lee pentru Fox News. „Ea trebuie tratată cu mare seriozitate.”

Lee este autorul cărții „Sora”, care analizează ascensiunea lui Kim Yo Jong la putere până când a devenit practic adjuncta liderului suprem nord-coreean. Kim Yo Jong și-a făcut pentru prima dată apariția în public în 2011 împreună cu tatăl ei, Kim Jong Il, dar a rămas o figură retrasă până când a apărut la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, Coreea de Sud, în 2018. Câteva luni mai târziu, ea l-a acompaniat pe fratele ei la un summit istoric cu președintele sud-coreean Moon Jae-in.

Cea mai recentă activitate a ei pe scena internațională a avut loc atunci când l-a acompaniat pe Kim Jong Un în Rusia, unde liderul nord-coreean s-a întâlnit cu Vladimir Putin. Analiștii spun că Kim Yo Jong ar putea fi un posibil succesor al fratelui ei, iar Lee crede că ea ar putea ocupa rolul de regent până când copiii dictatorului vor fi destul de mari pentru a prelua puterea – chiar dacă această situație ar crea tensiuni.

Lee a recunoscut că dacă vor apărea „niște tensiuni cu mătușa”, atunci ea „își va aduce aminte de iarna extrem de rece a anului 2013 când ea și fratele ei și-au executat unchiul”. Kim Yo Jong și fratele ei au părut să coopereze din ce în ce mai bine în ultimii ani, începând cu asasinarea unchiului lor care a îndrăznit să nu aplaude din toate puterile în prezența liderului suprem – doar una dintr-o serie de infracțiuni de care a fost acuzat de propaganda nord-coreeană.

După ce și-a făcut debutul în politică, sora lui Kim a făcut mai multe declarații îndrăznețe în numele fratelui ei și al guvernului pe care îl conduce.

Lee a explicat că această poziție de autoritate care i-a fost încredințată este deosebit de îngrijorătoare pentru că îi oferă dreptul, împreună cu fratele ei, de a lua decizii cu privire la arsenalul nuclear al țării. Kim Yo Jong a amenințat deja Coreea de Sud cu un atac nuclear în cazul în care Seulul „va trage chiar și un singur glonț pe teritoriul nord-coreean”. „Nu am văzut niciodată așa ceva în Coreea de Nord, în istoria coreeană, în istoria lumii. O femeie co-despot, o femeie co-lider al unui regim criminal, care face amenințări nucleare și anunță că are autoritatea de a ataca nuclear o țară vecină pașnică, democratică, Coreea de Sud”, a spus Lee.

„Kim Yo Jong ocupă o poziție de conducere unică în ierarhia națiunii ei”, potrivit lui Lee, ale cărui cercetări au dus la descoperiri interesante, precum tensiunile care apar atunci când o lideră puternică capătă putere într-o societate și cultură dominate de bărbați. Lee susține că aceste tensiuni au o importanță secundară în fața menținerii la putere a „familiei regale” din Coreea de Nord.

Kim Jong Un pare să-și fi ales fiica drept succesoare

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-ar fi ales fiica drept succesoare, a declarat luni Ministerul Unificării din Coreea de Sud, după ce mass-media de stat din Coreea de Nord a numit acest copil un „mare consilier”, un titlu rezervat liderilor de vârf.

Mass-media de stat din Coreea de Nord au folosit îm martie anul acesta termenul „hyangdo” în coreeană, folosit de obicei doar pentru liderii ţării şi succesorii lor. Analiştii au subliniat că este prima dată când Nordul o descrie pe fiica lui Kim Jong Un în acest fel. Copilul, care nu a fost niciodată numit de Phenian, se numeşte Ju Ae, conform serviciilor secrete sud-coreene. „De obicei, termenul «hyangdo» este folosit doar pentru a-i descrie pe oficialii de cel mai înalt rang”, a declarat luni Koo Byoung-sam, purtător de cuvânt al Ministerului Unificării de Seul, la un briefing de presă.

Acest lucru a alimentat speculaţiile că adolescenta, care apare adesea alături de tatăl ei la evenimente publice majore, a fost aleasă să fie următorul lider al Coreii de Nord. Aceasta ar fi a treia succesiune ereditară de la fondarea ţării în 1948. „Nu excludem posibilitatea ca Ju Ae să îi succeadă” lui Kim Jong Un, a adăugat Koo. Adolescenta a fost dezvăluită lumii de mass-media de stat în 2022, când şi-a însoţit tatăl în timpul unui test de lansare a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM). De atunci, ea a fost numită „steaua de dimineaţă a Coreei” şi „copilul iubit”. Ea a fost văzută la mai multe evenimente oficiale prezidate de Kim Jong Un, inclusiv manevre militare şi vizite la o fabrică de arme şi la o fermă de pui.

Quarterly Report - Editia 4

La îndemnul lui Putin, Coreea de Nord ar putea pregăti „surpriza din octombrie“, înainte de alegerile din SUA
La îndemnul lui Putin, Coreea de Nord ar putea pregăti „surpriza din octombrie“, înainte de alegerile din SUA
Administrația președintelui american Joe Biden este din ce în ce mai îngrijorată de faptul că alianța militară în expansiune a dictatorului rus Vladimir Putin cu liderul nord-coreean Kim...
Vladimir Putin se pregătește să-i facă o vizită prietenului Kim Jong Un. Coreea de Nord, acuzată că îi trimite Rusiei armament
Vladimir Putin se pregătește să-i facă o vizită prietenului Kim Jong Un. Coreea de Nord, acuzată că îi trimite Rusiei armament
Kremlinul a anunţat vineri, 24 mai, că pregăteşte o vizită a preşedintelui Vladimir Putin în Coreea de Nord, ţară acuzată de Occident de faptul că furnizează Moscovei muniţie pentru...
#Coreea de Nord, #Kim Jong Un, #Prima Doamna, #sora, #amanta, #fiica, #succesiune , #Coreea de Nord