Parada organizată de Coorea de Nord la 75 de ani de la înființarea armatei. Fiica lui Kim Jong Un, tot mai prezentă în fața camerelor

Joi, 09 Februarie 2023, ora 09:50
3315 citiri
Parada organizată de Coorea de Nord la 75 de ani de la înființarea armatei. Fiica lui Kim Jong Un, tot mai prezentă în fața camerelor
Kim Jong Un, alături de fiica sa Ju Ae FOTO KCNA

Coreea de Nord a dezvăluit ceea ce ar putea fi o nouă rachetă balistică intercontinentală (ICBM) cu combustibil solid în timpul unei parade nocturne, au declarat joi analiştii, care au analizat imaginile transmise de un satelit comercial, scrie Reuters.

Coreea de Nord a organizat miercuri o paradă militară nocturnă, un eveniment la care era de aşteptat să prezinte cele mai recente arme ale ţării pentru a marca aniversarea fondării armatei sale.

Presa de stat a ţării nu a relatat despre paradă până miercuri seară, dar imaginile din satelit ale firmei Maxar Technologies, cu sediul în SUA, au arătat vehicule militare şi mulţimi în Piaţa Kim Ir Sen din Phenian. Printre sistemele expuse s-a numărat cea mai mare rachetă balistică intercontinentală (ICBM) a ţării, Hwasong-17, urmată de ceea ce unii analişti spun că s-ar putea să fie o nouă rachetă ICBM cu combustibil solid.

"După aparentele perechi de ICBM Hwasong-17 se află patru sisteme neidentificate, dar aparent de dimensiuni similare, cu compartimente pentru combustibil", a declarat pe Twitter Joseph Dempsey, cercetător în domeniul apărării la Institutul Internaţional pentru Studii Strategice.

Ankit Panda, de la Carnegie Endowment for International Peace, cu sediul în Statele Unite, a declarat că racheta ICBM cu combustibil solid ar putea fi una văzută în timpul unei parade din 2017 şi care nu a fost testată până în prezent.

Cele mai multe dintre cele mai mari rachete balistice ale Coreei de Nord folosesc combustibil lichid, ceea ce necesită ca acestea să fie încărcate la locul de lansare - un proces ce necesită mult timp.

Dezvoltarea unei rachete ICBM cu combustibil solid a fost considerată de mult timp un obiectiv-cheie pentru Phenian, deoarece ar putea face rachetele sale nucleare mai greu de reperat şi de distrus în cazul unui conflict.

Nu este clar cât de aproape de testare ar putea fi presupusa nouă rachetă. Coreea de Nord a afişat uneori machete la parade, reaminteşte Reuters.

Ţara şi-a continuat programul de rachete balistice, lansând rachete mai mari şi mai avansate ca niciodată, în ciuda rezoluţiilor şi sancţiunilor Consiliului de Securitate al ONU.

Potrivit The Washington Post, liderul nord-coreean Kim Jong Un a dat cel mai clar semnal de până acum că își poziționează fiica de școală gimnazială drept succesoarea sa, spun analiștii, după ce o serie de fotografii oficiale au arătat-o ​​pe fată în centrul scenei într-o sală de banchet plină de generali de armată.

Fotografiile, publicate miercuri de Agenția Centrală de Știri din Coreea de stat, ar fi de la o sărbătoare la Phenian cu o seară înainte, în ajunul împlinirii a 75 de ani de la înființarea Armatei Populare Coreene.

Ju Ae, despre care se crede că are aproximativ 10 sau 11 ani, este văzut în mijlocul tuturor fotografiilor - un loc rezervat de obicei liderului însuși. Părul fetei este coafat astfel încât să arate ca mama ei Ri Sol Ju, purtând un costum cu fustă neagră și pantofi.

Citește și:
Pentru a combate penuria de alimente, Kim Jong-un mobilizează armata
Pentru a combate penuria de alimente, Kim Jong-un mobilizează armata
Kim Jong-un, dictatorul nord-corean, a cerut soldaților să fie „o forță motrice” în creșterea producției de alimente, o reflectare a provocărilor economice și geopolitice ale Nordului....
Coreea de Nord a simulat un contraatac nuclear, spre „satisfacția” lui Kim Jong Un
Coreea de Nord a simulat un contraatac nuclear, spre „satisfacția” lui Kim Jong Un
Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a condus, în ultimele două zile, exerciţii militare de simulare a unui contraatac nuclear, care au inclus şi lansarea unei rachete balistice cu „focos nuclear...
#Coreea de Nord, #Kim Jong Un, #parada, #fiica , #Coreea de Nord