Arma înfricoșătoare pe care Coreea de Nord se laudă că a testat-o. "Produce un tsunami radioactiv pe scară largă"

Vineri, 24 Martie 2023, ora 07:12
2604 citiri
Arma înfricoșătoare pe care Coreea de Nord se laudă că a testat-o. "Produce un tsunami radioactiv pe scară largă"
Regimul lui Kim Jong Un a lansat miercuri mai multe rachete de croazieră FOTO Twitter

Ca răspuns la exerciţiile militare comune desfăşurate de SUA şi Coreea de Sud, regimul de la Pheniani a anunțat că a testat o nouă dronă subacvatică de atac nuclear săptămâna aceasta.

Armata nord-coreeană a testat acest nou sistem de arme de marţi până joi, în largul coastei provinciei Hamgyong de Sud. Misiunea acestui sistem este de a "produce un tsunami radioactiv pe scară largă" printr-o explozie subacvatică şi să distrugă navele şi porturile inamice.

"Această dronă de atac nuclear subacvatic poate fi desfăşurată pe orice coastă sau în orice port, remorcată de o navă de suprafaţă", a raportat KCNA.

În momentul exploziei subacvatice, drona navigase timp de 59 de ore şi 12 minute la o adâncime de 80 până la 150 de metri.

Comisia Militară Centrală a Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord a lansat testele "cu scopul de a avertiza inamicul împotriva unei crize nucleare reale şi pentru a verifica fiabilitatea forţei nucleare de autoapărare".

Coreea de Nord a lansat miercuri mai multe rachete de croazieră, potrivit armatei sud-coreene, care efectuează în prezent exerciţii comune la scară largă cu SUA. Phenianul consideră aceste exerciţii drept repetiţii pentru o invazie a teritoriului său şi a avertizat în mod repetat că va răspunde "masiv".

Noile lansări şi teste au loc la aproximativ o săptămână după ce Coreea de Nord a testat cea mai puternică rachetă a sa, Hwasong-17, al doilea test al unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) în 2023.

#Coreea de Nord, #teste, #drone, #subacvatic, #nucleara , #Coreea de Nord