Cum au plâns parlamentarii nord-coreeni când au aflat că liderul Kim Jong Un a făcut febră din cauza COVID VIDEO

Vineri, 12 August 2022, ora 09:28
7788 citiri
Cum au plâns parlamentarii nord-coreeni când au aflat că liderul Kim Jong Un a făcut febră din cauza COVID VIDEO
Coreea de Nord, a cărei infrastructură sanitară precară era prost pregătită pentru a face față unui focar major, a insistat că nu a înregistrat niciun caz de Covid-19 în primii doi ani de pandemie FOTO Twitter/ Anonymous Operations

Sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, a ținut un discurs în fața unei săli pline de oficiali în care a spus că președintele a avut febră din cauza COVID-19.

Oficiali prezenți la eveniment au fost surprinși plângând în timpul discursului.

Coreea de Nord a declarat o „victorie strălucitoare” în lupta sa cu Covid-19, pe fondul sugestiilor surorii lui Kim Jong-un că el a fost printre cei care au contractat virusul.

Vorbind la o întâlnire a lucrătorilor din domeniul sănătății și a oamenilor de știință de la Phenian, Kim a cerut relaxarea măsurilor preventive și a descris numărul oficial de morți de 74 drept un „miracol fără precedent în istoria comunității mondiale din domeniul sănătății”, a relatat joi, 11 august, presa de stat.

Kim a spus că „victoria obținută de poporul nostru este un eveniment istoric care a arătat încă o dată lumii măreția statului nostru, tenacitatea nestăpânită a poporului nostru și frumoasele obiceiuri naționale de care suntem mândri”, a transmis agenția de presă de stat KCNA.

Influenta sa soră, Kim Yo-jong, a dat vina pentru infectările din țară pe pliantele de propagandă trimise cu baloane peste graniță din Coreea de Sud și a avertizat cu privire la represalii „mortale” dacă Seulul nu reușește să împiedice activiștii să trimită pliante.

Ea a mai sugerat că fratele ei a contractat virusul, spunând că el a fost printre milioanele de nord-coreeni care au avut „febră”, potrivit The Guardian.

„Chiar dacă era grav bolnav, cu febră mare, nu s-a putut întinde o clipă gândindu-se la oamenii de care trebuia să aibă grijă până la sfârșit în fața războiului antiepidemic”, a spus ea.

Coreea de Nord, a cărei infrastructură sanitară precară era prost pregătită pentru a face față unui focar major, a insistat că nu a înregistrat niciun caz de Covid-19 în primii doi ani de pandemie.

#Coreea de Nord, #Kim Jong Un, #covid , #Coreea de Nord