Amenințarea lui Putin care poate da foc Europei: ”Cel mai periculos loc de pe Pământ” VIDEO

Luni, 17 Iulie 2023, ora 23:47
9663 citiri
Amenințarea lui Putin care poate da foc Europei: ”Cel mai periculos loc de pe Pământ” VIDEO
Coridorul Suwalki este o zonă periculoasă ce poate declanșa Al Treilea Război Mondial FOTO: Times

Un important parlamentar din Duma de Stat din Rusia, generalul Andrei Kartapolov a făcut o declarație neașteptată la televiziuna Rusia 1 de la Moscova. El susține că Vladimir Putin amenință că va folosi trupele Wagner din Belarus pentru a invada Coridorul Suwalki, care ar putea da foc Europei. ”Cel mai periculos loc de pe Pământ” este o fâșie de teren lată de aproximtiv 100 de kilometri care leagă Polonia de Lituania și care dacă ar intra în posesia Rusiei, ar produce intrarea alianței NATO în război.

Coridorul Suwalki, cunoscut și ca Suwalki Gap, este o zonă situată la sud-vest de granița lituano-polonă dintre Belarus și regiunea rusă Kaliningrad, potrivit Sky News.

Coridorul Suwałki are o lungime între 60-100 de kilometri și este considerat ”călcâiul lui Ahile” al NATO. Există temeri că un atac rusesc asupra acestei zone ar putea determina NATO să invoce articolul 5 din tratat, care ar forța alianța să formeze o apărare colectivă împotriva unei invazii a Rusiei.

Acordul Ucrainei ce îl va înfuria pe Putin: O țară puternică pune pe masă 52 de miliarde de dolari pentru Kiev

Generalul colonel Andrei Kartapolov, în prezent șeful Comitetului de Apărare din Duma de Stat din Rusia, a declarat la televiziunea Rossia 1 că președintele rus va invada pasajul într-o „chestiune de ore”.

„Este clar că Wagner (armata de mercenari) a mers în Belarus pentru a antrena forțele armate din Belarus”, a declarat el presei de stat. „Există acolo un loc precum Coridorul Suwalki.

„Dacă se întâmplă ceva, avem mare nevoie de acest coridor Suwalki... O forță de atac (forțele Wagner din Belarus) este gata să ia acest coridor în câteva ore.”

Kaliningrad este cea mai vestică regiune a Rusiei și găzduiește mii de soldați din flota marinei baltice a președintelui Putin. Experții au avertizat că Coridorul Suwałki este o țintă mare pentru președintele Putin dacă ar decide să escaladeze războiul din Ucraina, deoarece își poate staționa trupele de ambele părți ale coridorului terestru.

Un expert german dezvăluie drama poporului rus ascunsă de Putin: Adevăratul număr al soldaților morți în Ucraina

Din acest motiv, analiștii militari susțin că Coridorul Suwalki este cel mai slab punct al NATO. El a fost desemnat, de asemenea, ca „cel mai periculos loc de pe pământ”, așa cum a scris Politico în 2022.

Afirmațiile conform cărora președintele Putin amenință că va invada fâșia terestră vin la câteva săptămâni după revolta eșuată a șefului lui Wagner, Evgheni Prigojin, împotriva Rusiei.

Acest plan șocant al lui Putin ar lovi un teritoriu puțin populat, care a fost etichetat drept ”câlcâiul lui Ahile” al NATO. Pentru că ar putea fi primul punct de contact între NATO și Rusia, ce ar putea declanșa cel de-Al Treilea Război Mondial.

Cu toate acestea, Polonia se reînarmează rapid din cauza amenințării Moscovei, iar Germania urmează să desfășoare permanent 4.000 de soldați în Lituania, pe măsură ce NATO își întărește prezența în statele baltice.

Quarterly Report - Editia 4

Ce au mâncat Putin și Lukașeno la cina care a durat 4 ore. O salată, „delicatesa” de bază
Ce au mâncat Putin și Lukașeno la cina care a durat 4 ore. O salată, „delicatesa” de bază
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vizitat, recent, Belarus. După ce a discutat cu bunul său prieten, Aleksandr Lukașenko, mai multe aspecte care țin de apărare și de economie, cei doi...
Putin a început purgatoriul generalilor: Cel mai mare scandal care lovește armata Rusiei
Putin a început purgatoriul generalilor: Cel mai mare scandal care lovește armata Rusiei
Războiul sângeros al Rusiei din Ucraina, care a trecut de borna celor 820 de zile, a adus câștiguri ale Moscovei pe frontul de luptă în 2024. În același timp, Vladimir Putin a început...
#coridorul suwalki, #Kaliningrad, #polonia lituania, #Belarus, #Putin amenintare, #Putin razboi, #general rus, #Duma stat Rusia , #Razboi Ucraina