Reclama de la Balenciaga, desființată de un influencer român: "Ceva mai bolnav rar am văzut"

Joi, 01 Decembrie 2022, ora 06:14
10037 citiri
Reclama de la Balenciaga, desființată de un influencer român: "Ceva mai bolnav rar am văzut"
François-Henri Pinault, CEO-ul companiei care are în portofoliu și Balenciaga, alături de soția Salma Hayek

Scandalul în care este implicată renumita casă spaniolă de modă Balenciaga a stârnit un val de furie în mediul online.

Scandalul a pornit după ce casa de modă Balenciaga a publicat o serie de fotografii în care apar copii de doar câțiva ani ținând în brate ursuleți de pluș îmbrăcați în costume BDSM, folosite în cazul practicilor sexuale de sadomasochism sau sclavie sexuală. În urma criticilor, compania a retras fotografiile și și-a cerut scuze.

În ultimele zile însă, în mediul online au fost postate mai multe videoclipuri în care oamenii își ard, taie sau aruncă la gunoi produsele de designer Balenciaga.

CEO-ul companiei Kering (care are în portofoliu și Balenciaga) este miliardarul francez François-Henri Pinault, soțul actriței Salma Hayek. Cei doi au participat la numeroase parade de modă ale casei Balnciaga, iar Salma Hayek a promovat pe rețelele sociale produsele companiei. Cei doi au refuzat însă până acum să comenteze scandalul.

Corina Băcanu, cunoscut influencer român, a desființat reclama Balenciaga:

"Dezgust este un sentiment prea blând pentru campania Balenciaga care sexualizează explicit copii într-un mod nu doar pervers, ci vomitiv și pușcăriabil.

Ceva mai bolnav rar am văzut. Copii arătați lumii în contexte care indică practici sexuale deviante, înconjurați de jucării sexuale pentru adulți care folosesc cătușe, zgărzi, biciuri și lanțuri, dildo-uri, mărgele și mult lubrifiant ca să intre în orice gaură, copii supravegheați de ursuleți de pluș reprezentând pedofili de lux, clienți sau abuzatori.

Ca om care a lucrat în departamentul de creație al unor agenții, mai mari sau mai mici, de peste 23 de ani, ȘTIU că o campanie nu este NICIODATĂ publicată fără acordul explicit al clientului. De aceea orice scuză ar găsi brandul Balenciaga pentru zoaiele alea de ad-uri, că vezi doamne că agenția, că fotograful, că doamna care face curat sunt de vină, știu sigur că NICIODATĂ vreo agenție de publicitate sau vreun fotograf nu ar plăti sau publica materiale fără semnătura clientului final. De aceea, scârba pentru acest brand este cu atât mai mare cu cât lipsa asumării, atunci când scoți o mizerie, este dublată și de uluirea vizavi de lipsa curajului de a spune curat Da, am greșit, ne aplecăm umili capetele și investim tot profitul pe 2022 pentru a combate traficul de carne umană, pentru a salva de la schingiuire fizică și psihică milioane de copii din întreaga lume.

Ca om de creație, ca om care iubește îndrăzneala creativă, nu credeam să ajung vreodată să mă simt scârbită până în adâncul stomacului de vreo campanie, căci ideile sunt spirit.

But Burnn in hehll, Balenciaga!"

Citește și:
Actrița Salma Hayek, apariție îndrăzneață pe covorul roșu, la 56 de ani VIDEO
Actrița Salma Hayek, apariție îndrăzneață pe covorul roșu, la 56 de ani VIDEO
Actrița mexicano-americană Salma Hayek este una dintre puținele vedete feminine din showbiz care reușesc să ascundă trecerea timpului. Astfel, chiar dacă are 56 de ani, Salma Hayek și-a...
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...