Ce spune Ciolos despre numirea Corinei Cretu in functia de comisar european

Duminica, 14 Septembrie 2014, ora 14:24
8815 citiri
Ce spune Ciolos despre numirea Corinei Cretu in functia de comisar european

Actualul comisar european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, a sustinut ca Romania va fi bine reprezentata in Comisia Europeana de Corina Cretu, care va gestiona portofoliul de Politica Regionala.

"Un portofoliu nu se da unui stat membru, ci unui comisar desemnat. Sigur ca exista o legatura intre calitatea comisarului, competentele si portofoliul care i se acorda.

Cred ca Romania nu are motive de suparare, pentru ca are un comisar european desemnat si un portofoliu important, acela al Politicii Regionale", a declarat Dacian Ciolos.

El a adaugat faptul ca presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a ales "oameni de calitate si competenti", pe care a vrut sa ii indrepte catre niste portofolii importante.

Mai mult, Dacian Ciolos a tinut sa precizeze ca, in acest an, pe langa criteriile enumerate anterior, s-a tinut cont si de raportul femei-barbati.

"Romania va fi bine reprezentata de doamna Corina Cretu", a mai spus Dacian Ciolos.

Intrebat ce va face dupa ce i se va termina mandatul de comisar european, el a mentionat ca va ramane in domeniul agriculturii.

Corina Cretu, comisar european: Ce portofoliu a obtinut Romania

Recent, premierul Victor Ponta a transmis liderilor PNL, PDL, UDMR si PMP, membri ai Partidului Popularilor Europeni, o scrisoare prin care face apel sa o sustina pe Corina Cretu la dezbaterile din Parlamentul Romaniei, cat si din Parlamentul European pentru validarea comisarilor europeni.

Ponta a obtinut promisiuni de la Kelemen Hunor si Stolojan pentru votul Corinei Cretu

Portofoliul repartizat Corinei Cretu vizeaza politicile regionale la nivelul intregii Uniuni, gestionand un buget de peste 350 miliarde de euro.

Opozitia acuza: Corina Cretu, desemnata ilegal de Ponta. Credibilitatea lui Junker ar fi afectata

Totusi, desemnarea Corinei Cretu a iscat dezbateri contradictorii la Bucuresti. Opozitia a contestat decizia premierului intr-o scrisoare adresata presedintelui Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, si presedintelui Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul. Liderii ACL au sustinut ca numirea ar fi ilegala, avand in vedere ca nu a avut loc o audiere preliminara in Parlamentul European

Mai mult, prim-ministrul a afirmat ca Basescu a contestat propunerea Corinei Cretu, in presa aparand informatii ca presedintele l-ar fi sunat chiar pe Juncker. Ponta a spus ca, daca tara noastra nu va primi "cel mai important portofoliu", pe care premierul l-a negociat cu Juncker, va fi cel mai rusinos moment.

Traian Basescu i-a raspuns spunand ca Romania va avea un portofoliu "cu care n-o sa ne fie rusine", Ajutor umanitar, domeniul despre care s-a vehiculat ca va ajunge la Corina Cretu, a fost "o gluma lansata de la Bruxelles", de care Ponta s-a "speriat".

Initial, oficialii romani au anuntat ca europarlamentarul Corina Cretu este a doua nominalizare a Romaniei pentru a ocupa una dintre cele 28 de functii de comisar european, prima fiind Dacian Ciolos.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Dacian Ciolos comisar european Corina Cretu, #Corina Cretu numire comisar , #comisar european