Comisarul european Corina Cretu (PSD): Eu nu sunt absolut deloc intrebata de problemele justitiei din Romania

Marti, 30 Ianuarie 2018, ora 09:46
8035 citiri
Comisarul european Corina Cretu (PSD): Eu nu sunt absolut deloc intrebata de problemele justitiei din Romania

Corina Cretu (PSD), comisarul european din partea Romaniei, sustine ca nu a fost niciodata intrebata la Bruxelles despre problemele justitiei din Romania, insa puncteaza ca schimbul de scrisori dintre Comisia Europeana si Bucuresti este unul "care se practica", pentru "a se exprima unele ingrijorari".

Declaratiile au fost facute in contextul in care Liviu Dragnea a sustinut in repetate randuri ca partenerii europeni sunt incorect informati in legatura cu modificarile facute la Legile Justitiei din Romania si protestele care au scos sute de mii de romani in strada. Luni seara, de exemplu, liderul PSD a sustinut ca delegatia Comisiei Europene din Romania a transmis informatii false la Bruxelles, "la toti comisarii europeni".

Citeste mai multe despre:

Invitata la TVR, Corina Cretu a facut cateva precizari pe aceasta tema.

"Eu, de pilda, nu sunt absolut deloc intrebata de problemele justitiei din Romania, pentru ca nu sunt considerata nici ambasadorul Romaniei, nici ministrul de Externe al Romaniei, sunt considerata comisar european pentru Politica Regionala.

Dar sigur ca se stie foarte clar care este lupta politica din Romania si este evident ca trebuie facut un efort suplimentar pentru continuarea dialogului. Si a explicarii, adica nici mie nu mi se pare cateodata foarte corect ca Romania sa fie asociata cu derapajele din Polonia, de pilda", a declarat aceasta.

In plus, comisarul european a comentat si schimbul acid de replici care a avut loc intre Comisia Europeana si presedintii camerelor Parlamentului de la Bucuresti, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

"Ceea ce s-a intamplat a fost un schimb de scrisori care este un schimb care se practica intre Comisia Europeana si statele membre, pentru a se exprima unele ingrijorari, si-acuma, Guvernul, fiind unul in functie, cred ca are toate parghiile pentru a informa in mod corect in legatura cu ceea ce se intampla. Eu nu pot sa dau note, nu pot sa judec, am 27 de state membre, deci este datoria europarlamentarilor, a Guvernului, sa faca acest lucru. Din acest punct de vedere, eu nu vad un razboi, in primul rand", a mai declarat Corina Cretu.

Citeste si:
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Deputata PSD Laura Vicol, noua șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, îi spune „naș” lui Ovidiu Tender (afaceristul condamnat în mega-dosarul RAFO-Carom) și deținea un salon...
Klaus Iohannis și geaca roșie îmbrăcată la proteste
Klaus Iohannis și geaca roșie îmbrăcată la proteste
Se întâmplă de-a lungul vieții să iei plasă. Cu una, cu alta, cu un preț, un produs, un serviciu. Te superi de moment, dar îți trece. Timpul le rezolvă pe toate. Când iei însă țeapă...