Comisarul european Corina Cretu (PSD): Eu nu sunt absolut deloc intrebata de problemele justitiei din Romania

Marti, 30 Ianuarie 2018, ora 09:46
8399 citiri
Comisarul european Corina Cretu (PSD): Eu nu sunt absolut deloc intrebata de problemele justitiei din Romania
Foto: Facebook / Corina Cretu

Corina Cretu (PSD), comisarul european din partea Romaniei, sustine ca nu a fost niciodata intrebata la Bruxelles despre problemele justitiei din Romania, insa puncteaza ca schimbul de scrisori dintre Comisia Europeana si Bucuresti este unul "care se practica", pentru "a se exprima unele ingrijorari".

Declaratiile au fost facute in contextul in care Liviu Dragnea a sustinut in repetate randuri ca partenerii europeni sunt incorect informati in legatura cu modificarile facute la Legile Justitiei din Romania si protestele care au scos sute de mii de romani in strada. Luni seara, de exemplu, liderul PSD a sustinut ca delegatia Comisiei Europene din Romania a transmis informatii false la Bruxelles, "la toti comisarii europeni".

Citeste mai multe despre:

Invitata la TVR, Corina Cretu a facut cateva precizari pe aceasta tema.

"Eu, de pilda, nu sunt absolut deloc intrebata de problemele justitiei din Romania, pentru ca nu sunt considerata nici ambasadorul Romaniei, nici ministrul de Externe al Romaniei, sunt considerata comisar european pentru Politica Regionala.

Dar sigur ca se stie foarte clar care este lupta politica din Romania si este evident ca trebuie facut un efort suplimentar pentru continuarea dialogului. Si a explicarii, adica nici mie nu mi se pare cateodata foarte corect ca Romania sa fie asociata cu derapajele din Polonia, de pilda", a declarat aceasta.

In plus, comisarul european a comentat si schimbul acid de replici care a avut loc intre Comisia Europeana si presedintii camerelor Parlamentului de la Bucuresti, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

"Ceea ce s-a intamplat a fost un schimb de scrisori care este un schimb care se practica intre Comisia Europeana si statele membre, pentru a se exprima unele ingrijorari, si-acuma, Guvernul, fiind unul in functie, cred ca are toate parghiile pentru a informa in mod corect in legatura cu ceea ce se intampla. Eu nu pot sa dau note, nu pot sa judec, am 27 de state membre, deci este datoria europarlamentarilor, a Guvernului, sa faca acest lucru. Din acest punct de vedere, eu nu vad un razboi, in primul rand", a mai declarat Corina Cretu.

In context, Cretu si-a exprimat increderea ca noul premier, Viorica Dancila, "va avea ambitia sa demonstreze ca poate" sa faca fata noilor responsabilitati, mai ales ca are experienta celor opt ani petrecuti in Parlamentul European.

Corina Cretu se afla la Bucuresti si se va intalni, marti, la Palatul Victoria, cu premierul Viorica Dancila.

Miercuri, presedintele Klaus Iohannis va merge la Bruxelles pentru a discuta cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, despre situatia Justitiei din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Corina Cretu justitie Romania, #Corina Cretu scrisori Bruxelles justitie , #comisar european
Comentarii