Corina Cretu, comisar european - Ce a cerut Ponta Camerei Deputatilor

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 20:01
3841 citiri
Corina Cretu, comisar european - Ce a cerut Ponta Camerei Deputatilor
Foto: Facebook Corina Cretu

Conducerea Camerei Deputatilor va stabili, saptamana viitoare, cand va fi audiata Corina Cretu in comisiile de specialitate, a declarat, marti, secretarul Camerei Deputatilor Niculae Mircovici, dupa sedinta Biroului Permanent al acestui for legislativ.

Premierul Victor Ponta a trimis o informare adresata Biroului Permanent al Camerei Deputatilor in care solicita audierea Corinei Cretu in Comisiile de specialitate ale Parlametului, in urma pozitiei pe care aceasta urmeaza sa ocupe.

"In continuarea corespondentei noastre din 30 iulie 2014, va informez ca domnul Jean-Claude Juncker, Presedintele ales al Comsiei Europene, ne-a comunicat decizia sa privind alegerea doamnei Corina Cretu, actual vicepresedinte al Parlamentului European, pentru pozitia de membru in cadrul Colegiului Comisiei Europene, urmand ca atribuirea portofoliului sa se faca la inceputul saptamanii viitoare.

Corina Cretu, comisar european pentru Politici Regionale - vezi lista CE (surse

Imediat dupa atribuirea portofoliului, va rog sa dispuneti masurile necesare pentru audierea doamnei Corina Cretu in Comisiile de specialitate ale Parlamentului, in conformitate cu legea 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament si Guvern in domeniul Afacerilor europene", se arata in documentul lui Ponta inaintat conducerii Camerei.

Secretarul Camerei Deputatilor Niculae Mircovici a declarat, dupa sedinta Biroului Permanent, ca audierea Corinei Cretu la Comisiile de specialitate va fi stabilita saptamana viitoare.

"Asta saptamana viitoare, 16, 17 septembrie se stabilesc procedurile, potrivit legii 373/2013 si probabil ca pana saptamana viitoare va fi si nominalizarea efectiva si atunci probabil ca in cursul saptamanii viitoare probabil ca se va stabili cand anume are loc audierea, marti sau miercuri", a explicat Mircovici.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a felicitat-o, marti dimineata, pe Corina Cretu, el scriind pe pagina sa de Facebook ca aceasta va ocupa functia de comisar european pentru Politici regionale. Ulterior, postarea de pe Facebook a fost stearsa.

E oficial: Corina Cretu a fost confirmata in functia de comisar european

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca Romania va avea in CE un portofoliu "cu care n-o sa ne fie rusine" si a aratat ca lista vehiculata, in care pentru Corina Cretu aparea un portofoliu "neconvingator", a fost "o gluma lansata de la Bruxelles", de care premierul Ponta s-ar fi "speriat".

Premierul Victor Ponta declara, joi, ca presedintele Traian Basescu a contestat propunerea Corinei Cretu pentru functia de comisar european, Ponta subliniind ca daca Romania nu va primi "cel mai important portfoliu", care fusese negociat deja, va fi cel mai rusinos moment pentru tara noastra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Corina Cretu audiere Parlament comisii, #Corina Cretu audiata Parlament comisii, #Corina Cretu comisar european audiere , #comisar european