Corina Cretu dojeneste Romania cu citate din Biblie: Domnule ministru, nu stiu cat de credincios sunteti...

Joi, 12 Martie 2015, ora 17:30
4433 citiri
Corina Cretu dojeneste Romania cu citate din Biblie: Domnule ministru, nu stiu cat de credincios sunteti...
Foto: Facebook/Corina Cretu

Corina Cretu, comisarul european pentru Politic Regionale, a citat din pilda talantilor, care se regaseste in Evanghelia dupa Matei din Biblie, pentru a convinge Guvernul sa foloseasca intrumentele financiare puse la dispozitive de UE.

"Speranta noastra este sa convingem atat IMM-urile, cat si Guvernul Romaniei sa foloseasca initiativa pentru intreprinderi mici si mijlocii printr-un program operational special, dar si folosirea activa a instrumentelor financiare care, sigur, presupun un risc, dar pe de alta parte au si rezultate vizibile, mai ales in Spania, Malta, tari care si-au asumat acest risc si deja folosesc pe scara larga instrumentele financiare.

In plus, aceste instrumente stimuleaza punerea in comun a resurselor publice cu cele private, ceea ce inseamna si mai multe resurse la dispozitia antreprenorilor. Din aceste motive, Comisia incurajeaza toate statele membre si Romania, in particular, sa foloseasca instrumentele financiare care pot avea efectul unui cocktail de vitamine asupra unui organism slabit cum este economia Europei", a mentionat Corina Cretu.

Corina Cretu: Romania trebuie sa identifice mai bine domeniile expuse riscului de coruptie

Aceasta a subliniat ca presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, "are un obiectiv precis", acela de a dubla folosirea instrumentelor financiare in urmatorii sapte ani.

"Vreau sa fac un apel public la adresa Guvenului Romaniei: sa dubleze folosirea instrumentelor financiare in perioada 2014-2020. Domnule ministru, vreau sa spun ca mi-am cautat aseara argumente puternice, pentru ca stiu ca exista aceasta retinere pentru folosirea instrumentelor financiare - si vreau sa spun ca am gasit un exemplu chiar in Evanghelia dupa Matei, unde exista pilda talantilor. Poate asa reusesc sa conving Guvernul Romaniei despre cat de importante sunt instrumentele financiare", a transmis Corina Cretu.

Ulterior, comisarul european a explicat invatatura oferita de Biblie.

"Nu stiu cat de credincios sunteti, dar, stiti foarte bine ca un stapan, cand a plecat in lume, a impartit talanti: unuia cinci, altuia doi, altuia unul. Cei care au primit mai multi, i-au investit si au facut mici afaceri si i-au inmultit si cel care nu a primit decat un talant, de frica sa nu-l priarda, l-a ascuns in pamant si l-a pazit cu sfintenie. Finalul il cunoasteti foarte bine: la intoarcerea sa, stapanul a rasplatit argatii care au dat dovada de spirit anteprenorial si l-a certat pe cel temator, spunand-i ca tot celui care are i se va da si ii va prisosi, iar celui care nu are, i se va lua.

Deci, domnule ministru, eu cred ca trebuie sa invatam sa investim inteligent putinul pe care il avem si sa nu-l ingropam in pamant prin intermediul granturilor, ci sa-l inmultim cu ajutorul instrumentelor financiare", a mai spus Cretu.

Concluzia Corinei Cretu

Aceasta a explicat ca programele Fondului de Dezvoltare Regionala "au oferit in mod traditional asistenta sub forma de granturi, ceea ce inseamna ca, odata folositi, banii sunt si epuizati".

"Fiecare euro poate fi folosit doar o singura data si gata - prin aceste granturi", a mai spus comisarul European pentru Politica Regionala. Aceasta a explicat ca, daca "asistenta ia forma unor imprumuturi, a unor garantii sau a unor fonduri de capital sau de investitii, fiecare euro poate fi nu doar investit, ci si reinvestit, nu doar o data sau de doua ori, ci de foarte multe ori".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Corina cretu citate Biblie, #Corina cretu pilda talantilor, #comisar european pilda talantilor , #comisar european