Corina Cretu face luni si marti o vizita la Bucuresti

Luni, 29 Octombrie 2018, ora 07:00
4266 citiri
Corina Cretu face luni si marti o vizita la Bucuresti

Comisarul Corina Cretu va face, luni si marti, o vizita la Bucuresti, in cursul careia va avea convorbiri cu premierul Viorica Dancila si va discuta viitorul politicii europene de coeziune in cadrul a doua conferinte de anvergura. Corina Cretu va sustine si doua conferinte de presa.

Potrivit Reprezentantei CE in Romania, comisarul pentru politica regionala Corina Cretu si comisarul european pentru buget si resurse umane Gunther Oettinger vor participa la conferinta la nivel inalt "O politica de coeziune incluziva pentru o Uniune mai aproape de cetatenii sai", alaturi de premierul Viorica Dancila, presedintele Comitetului Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz, si de vicepresedintele Bancii Europene de Investitii, Vazil Hudak.

"Interventia mea in cadrul acestei conferinte se va concentra pe beneficiile politicii de coeziune, care nu sunt nici abstracte si nici de natura birocratica. Politica de coeziune a Uniunii Europene creeaza locuri de munca, genereaza oportunitati de dezvoltare economica si sociala, asigura accesul la servicii de educatie si sanatate mai bune, contribuie la promovarea incluziunii sociale si la sprijinirea comunitatilor marginalizate, si nu in ultimul rand sustine dezvoltarea retelelor feroviare si rutiere.

Politica de coeziune este, de fapt, garantia cresterii calitatii vietii pentru cetatenii europeni. Iar rezultatele sunt vizibile si in Romania. De la aderarea la UE, in urma cu 10 ani, Romania a avut alocate peste 45 miliarde de euro de la UE, pentru propria dezvoltare", a declarat comisarul pentru politica regionala inaintea vizitei sale, potrivit sursei citate.

In prima zi a vizitei, comisarul european Corina Cretu se va intalni cu premierul Viorica Dancila si cu reprezentantii Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei, o organizatie al carui principal obiectiv este accelerarea absorbtiei fondurilor europene.

De asemenea, inaltul oficial european va participa la conferinta EuroIMPACT "Informarea si imbunatatirea comunicarii privind politica de coeziune a Uniunii Europene in Romania", alaturi de Rovana Plumb, Victor Negrescu, Gabriela Cretu.

La finalul zilei, comisarul pentru politica regionala va discuta, in cadrul unei intalniri bilaterale, cu vicepresedintele Bancii Europene de Investitii, Vazil Hudak, despre investitiile cu fonduri europene.

In cea de a doua zi, comisarul Corina Cretu se va intalni cu ministrul-delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, pentru a discuta aspecte legate de mandatul Romaniei la Presedintia Consiliului UE, precum si cu Jerzy Kwiecinski, ministrul polonez responsabil pentru investitii si dezvoltare.

Comisarul european va sustine cate o conferinta de presa in fiecare din cele doua zile ale vizitei.

Vizita Corinei Cretu la Bucuresti are loc dupa cateva schimburi de replici taioase cu autoritatile romane in legatura cu absorbtia fondurilor europene.

Cretu a subliniat in mai multe randuri ca principala preocupare a autoritatilor romane trebuie sa fie cheltuirea banilor oferiti de Uniunea Europeana, prin proiecte, spunand ca sunt miliarde de euro care asteapta la Bruxelles si abia apoi se poate vorbi de parteneriate public-private.

"Cred ca principala preocupare ar fi aceea de a cheltui, in primul rand, banii care sunt gratuiti, banii oferiti de Uniunea Europeana prin proiecte. Eu as merge pentru o accelerare mai rapida a cheltuirii banilor europeni si a vorbi despre aceste parteneriate public-private pentru care statul va plati, cetatenii vor plati, dupa ce ne vom cheltui alocatia pe care o avem. Avem miliarde de euro care asteapta la Bruxelles", a subliniat Corina Cretu.

Vezi si:

Citeste si:
Ludovic Orban, mesaj pentru tinerii liberali: „Membrii TNL prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi. Mă aştept de la voi să fiţi liberi” VIDEO
Ludovic Orban, mesaj pentru tinerii liberali: „Membrii TNL prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi. Mă aştept de la voi să fiţi liberi” VIDEO
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, 18 septembrie, la Şcoala de Vară a TNL din staţiunea Venus, că se aşteaptă ca tinerii liberali care vor fi prezenţi la congresul din...
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a testat sâmbătă, 18 septembrie, noul model Dacia Duster, varianta facelift produsă la Mioveni. Șeful statului a mărturisit că experienţa şofatului a fost...
Sursa: NEWS.RO
Comentarii
MosCraciun
rank 5
"Corina Cretu face luni si marti o vizita la Bucuresti".
Doresc disparitia PSD
rank 5