Corina Cretu: Nicaieri nu am fost atacata ca aici. Nu este vina mea ca s-au schimbat cinci prim-ministri

Sambata, 12 Ianuarie 2019, ora 07:48
7869 citiri
Corina Cretu: Nicaieri nu am fost atacata ca aici. Nu este vina mea ca s-au schimbat cinci prim-ministri

Comisarul european Corina Cretu a declarat vineri ca nicaieri nu a fost "atacata" ca in Romania pentru ca a spus "niste lucruri", adaugand ca nu este vina ei ca s-au schimbat cinci prim-ministri.

"Eu cred ca faptul ca se apropie alegerile a facut ca dialogul dintre mine si autoritati (din Romania - n.r.) sa fie mult prea politizat si eu mi-am propus sa vorbesc de ceea ce fac eu si de ceea ce am facut si sa asigur in primul rand ca nu fac nimic altceva decat sa ajut Romania, sa fiu constructiva.

Sigur ca atunci cand vorbesc de riscuri, acest lucru intra in portofoliul meu si este obligatia mea de a spune tuturor statelor membre, sa nu va inchipuiti ca eu vin doar la dumneavoastra in emisiune, in Romania, eu peste tot dau interviuri, vorbesc de riscuri si in celelalte tari, pentru ca raspund de 28 de state membre. (...)

Aici se personalizeaza foarte mult. Nicaieri nu am fost atacata ca aici pentru ca am spus niste lucruri. De pilda, legat de spitalele regionale, ca stiti de unde a pornit, de la faptul ca s-a spus ca studiul de fezabilitate costa 250 de milioane. Eu totusi sunt obligata, sunt comisar european, sa spun: nu, studiul de fezabilitate costa 1,8 milioane. De ce dupa aceea o saptamana sa fiu atacata peste tot?", a spus Cretu la Romania Tv.

Corina Cretu a adaugat ca vrea sa treaca de aceasta etapa si sa spuna ca in ea autoritatile romane vor avea intotdeauna un partener.

"Nu este vina mea ca s-au schimbat cinci prim-ministri, pentru ca am inceput cu domnul Ponta, domnul Ciolos, domnul Grindeanu, domnul Tudose si acum doamna Dancila. La Transporturi - cred ca sapte sau opt ministri in ultimii cinci ani. Dar nu numai ca s-au schimbat persoane, s-au schimbat si prioritati. Sigur ca toate aceste lucruri au dus la intarzieri si era datoria mea sa spun acest lucru. Nu o fac intotdeauna cu zambetul pe buze, o fac cu tristete, dar eu acum sper sa vin numai cu vesti bune", a afirmat ea.

Comisarul european a mentionat ca pentru Programul Operational Regional autoritatile romane au depus in perioada 15-31 decembrie proiecte in valoare de 640 de milioane de euro.

Corina Cretu anunta finantare europeana pentru magistrala de metrou care va lega Capitala de Aeroportul "Henri Coanda"

Corina Cretu candideaza la europarlamentare. Are o singura oferta, de la Ponta

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...