Corina Cretu, aviz pozitiv in PE pentru functia de comisar: Trebuie sa muncesc in urmatorii 7 ani

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 15:47
3555 citiri
Corina Cretu, aviz pozitiv in PE pentru functia de comisar: Trebuie sa muncesc in urmatorii 7 ani
Foto: Facebook/Corina Cretu

Corina Cretu a primit miercuri aviz pozitiv din partea comisiei de specialitate (REGI) a Parlamentului European pentru preluarea postului de comisar european pentru Dezvoltare Regionala.

"Trebuie sa muncesc in urmatorii 7 ani", a spus Corina Cretu, in timp ce astepta decizia comisiei. Intrebata daca a avut de raspuns unor intrebari dificile, comisarul roman a arata ca "nu au fost intrebari dificile sau intrebari simple", potrivit Mediafax.

"Toate au fost importante pentru ca au atins toate zonele politicii de coeziune, care contribuie la toate proiectele Comisiei. Cred ca toate subiectele au fost importante", a sustinut Corina Cretu.

Solicitata sa ofere o pozitie fata de decizia Guvernului Ponta de a reduce cu aproximativ un miliard de euro confinantarile pentru proiecte europene, Corina Cretu a cerut intelegere.

"Nu am vorbit de nivelul de cofinantare. Nu sunt aici sa judec niciun guvern. Nu voi fi un comisar care sa judece guvernele. Sunt aici sa apar tarile si fiecare guvern va lua pasii si masurile necesare si pe care le considera adecvate si in concordanta cu nivelul de dezvoltare si deficitul sau de resurse. Nu sunt aici sa judec nici guvernul tarii mele, nici alt guvern din UE. Va rog, nu-mi cereti sa fac asta", a spus Corina Cretu.

In cadrul audierii din comisia REGI, europarlamentarul britanic Bill Etheridge, de la Grupul Europa Libertatii si Democratiei Directe, a intrebat-o pe Corina Cretu despre alocarea de fonduri europene in regiunea West Midlands pentru centre de fitness.

"Ne va fi foarte usor sa explicam celor din circumscriptia dumneavoastra faptul ca ei insisi au beneficiat de programe de reconversie profesionala in urma dezindustrializarii masive. Stiu ca este una dintre putinele regiuni din Marea Britanie care se incadreaza in cadrul regiunilor mai putin dezvoltate", a raspuns Corina Cretu.

"Sunt exemple, centre de fitness, terenuri de golf care au fost platite cu bani europeni in zone in care nu exista nici toalete publice, in zone in care e nevoie de locuri de munca si in care nu ne permitem luxul - sigur ca ne dorim cu totii sa mergem la centre de fitness - dar nu ne permitem luxul sa finantam din bani europeni aceste lucruri, pentru ca sunt nevoi mult mai mari ale milioanelor de oameni care sunt someri", a adaugat comisarul roman, care a fost aplaudata pentru acest raspuns de ceilalti membri ai comisiei.

Comisiile de specialitate ale Parlamentului European au inceput de luni audierea comisarilor desemnati pentru urmatorii cinci ani, urmand ca, pe data de 22 octombrie, plenul Parlamentului European sa voteze intreaga echipa a Comisiei propuse de Jean-Claude Juncker.

Corina Cretu: Voi evita orice situatie care sa-mi puna la indoiala independenta

Audierile candidatilor propusi de seful Comisiei Europene se vor incheia pe data de 7 octombrie.

A.V.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Corina cretu comisar european aviz, #Cretu audieri aviz pozitiv, #Cretu Parlament European aviz pozitiv , #euroarlamentar