Cretu: Romania, mai bine reprezentata la varful PE. Tokes era pe locurile Ungariei

Marti, 01 Iulie 2014, ora 21:57
3607 citiri
Cretu: Romania, mai bine reprezentata la varful PE. Tokes era pe locurile Ungariei
Foto: Arhiva

Romania este mai bine reprezentata in actualul Parlament, unde va avea doi vicepresedinti, fata de precedentul mandat in care Laszlo Tokes a fost ales vicepresedinte la propunerea Ungariei, a declarat, marti, europarlamentarul Corina Cretu, evitand sa spuna cum va colabora cu Adina Valean.

"As vrea sa le multumesc tuturor colegilor din toate grupurile politice care au votat pentru candidatura mea, in favoarea devenirii mele ca vicepresedinte al PE. Candidatura mea a venit in mod firesc ca urmare a scorului pe care Alianta PSD-UNPR-PC l-a avut la la alegerile europarlamentare, nu a fost o candidatura aranjata, nu a fost o candidatura care vine ca urmare a unor compromisuri sau unor intelegeri, deci suntem foarte fericiti ca rezultatul votului din Romania a fost respectat si aici: dupa cum ati vazut, dintre candidatii grupului S&D am avut cel mai mare scor si este cred momentul nostru, al tuturor, al delegatiei social-democrate din Romania", a declarat Corina Cretu, dupa ce a fost aleasa vicepresedinte al PE din al doilea tur.

Adina Valean si Corina Cretu, alese in functia de vicepresedinte al PE

Totodata, ea i-a asigurat pe toti cetatenii ca isi va face "cu mandrie, cu onoare, cu onestitate datoria de vicepresedinte al PE" si va reprezenta Romania cu onoare.

Colaborarea cu Valean

Intrebata cum va colabora cu celalalt vicepresedinte roman al PE, Adina Valean, care precizase anterior ca a votat cu europarlamentarul PSD, Corina Cretu a evitat un raspuns clar, precizand ca fiecare raspunde de activitatea sa.

"Acum urmeaza sa se imparta portofoliile in acest birou, fiecare va raspunde de altceva si va da socoteala pentru felul cum reprezenta Romania. Bineinteles ca este o mare diferenta, Romania este in mod clar mult mai bine reprezentata in structurile de conducere ale PE. Pana acum am avut un singur vicepresedinte, pe domnul Tokes, care, de fapt, a venit pe locurile Ungariei, a fost propus de Ungaria si sustinut de domnul Traian Basescu si de PDL, care acum au ales sa o sustina pe doamna Valean, dar, oricum, pentru Romania este foarte bine", a afirmat Corina Cretu.

Adina Valean (PNL) si Corina Cretu (PSD) au fost alese, marti, in functii de vicepresedinte al Parlamentului European, Valean obtinand, din primul tur, 394 de voturi, iar Cretu, din al doilea tur, 406 voturi.

In primul tur al alegerilor din PE pentru cele 14 functii de vicepresedinte au votat 729 de europarlamentari, 717 voturi fiind valabil exprimate. Dupa primul tur, sase dintre candidati au obtinut majoritatea necesara, de cel putin 359 de voturi, si au fost alesi in functii de vicepresedinti, printre acestia fiind Adina Valean, cu 394 de voturi.

Europarlamentarul PSD Corina Cretu a avut, in primul tur, 342 de optiuni favorabile, neintrunind in aceasta etapa majoritatea necesara de 359 de voturi.

In al doilea tur, Corina Cretu a obtinut 406 voturi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Corina Cretu vicepresedinte PE, #Corina Cretu Parlamentul European, #Corina Cretu PE Tokes , #euroarlamentar