Corina Cretu, confirmata de Juncker pentru Comisia Europeana - Surse

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 18:47
6102 citiri
Corina Cretu, confirmata de Juncker pentru Comisia Europeana - Surse
Foto: Arhiva

Corina Cretu a fost confirmata de Jean-Claude Juncker, presedintele desemnat al Comisiei Europene, drept propunere a Romaniei pentru functia de comisar european, afirma surse de la Bruxelles.

Potrivit acestor surse, europarlamentarul PSD, care este si vicepresedinte al Parlamentului European, ar urma sa primeasca portofoliul Politicii Regionale, urmand sa gestioneze politica de coeziune si fondurile europene, informeaza gandul.info.

Daca informatia se va confirma, Dacian Ciolos va pierde functia de comisar pentru Agricultura, pentru care a fost sustinut public atat de presedintele Traian Basescu, cat si de premierul Victor Ponta, ca prima optiune.

Basescu, dupa negocieri tensionate la Bruxelles: Ciolos e binevenit in Comisie

Dacian Ciolos, nominalizat de Victor Ponta pentru un nou mandat de comisar european

Astfel, in locul unui tehnocrat, Romania va trimite in Comisia Europeana un politician care nu are deloc experienta in domeniul pe care il va gestiona, unul dintre cele mai importante.

Absolventa de ASE, Corina Cretu a lucrat pentru trei ani la Fabrica de Masini-Unelte din Blaj, intre 1989 si 1992, dupa care a fost ziarist, purtator de cuvant al lui Ion Iliescu, senator si europarlamentar.

E oficial: Corina Cretu, a doua propunere a Romaniei pentru functia de comisar european

Dupa ce Jean-Claude Juncker isi da acordul acordul oficial, Guvernul Ponta trebuie sa demareze procedurile pentru audierea Corinei Cretu, conform Legii 273/2013 privind cooperarea dintre Parlament si Executiv in problematici de afaceri europene.

Ce sanse are Dacian Ciolos sa ramana comisar european si cine ia decizia Interviu

#Corina Cretu confirmata Juncker, #comisar european Corina Cretu , #PSD