Corina Cretu: Basescu si-a aratat disperarea, cauta dusmani ai poporului - TV Ziare.com

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 21:00
2536 citiri
Corina Cretu: Basescu si-a aratat disperarea, cauta dusmani ai poporului - TV Ziare.com

Corina Cretu, europarlamentar PSD, este de parere ca atacul dur al presedintelui Traian Basescu la Opozitie, de marti, inseamna ca acesta "isi arata disperarea si frica" si "gaseste dusmani ai poporului acolo unde nu sunt.

Corina Cretu a discutat cu cititorii Ziare.com despre proteste, discursul lui Traian Basescu, masurile de austeritate si decizia CCR de a declara neconstitutionala Legea comasarii alegerilor.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu europarlamentarul PSD Corina Cretu

Rugata sa comenteze discursul presedintelui, care i-a asemanat pe liderii Opozitiei cu comunistul Vladimir Voronin, fost presedinte al Republicii Moldova, Corina Cretu a raspuns: "Este o expresie a disperarii presedintelui, de a arunca vina si de a gasi dusmani ai poporului acolo unde ei nu sunt".

Intrebata daca masurile de austeritate luate de guvernul condus de Emil Boc nu au fost necesare in contextul crizei economice, Corina Cretu a raspuns ca, in opinia sa, populatia ar fi inteles masurile de austeritate "daca nu ar fi existat o atitudine de umilire si aroganta a guvernantilor".

"Nu am vazut ca Guvernul sa ceara bancilor sa contribuie mai mult sau celor bogati, au dat clientilor politici tot ce se poate da, iar pensionarii si oamenii au fost cei care au platit cel mai mare pret si acest lucru a enervat cel mai mult", a spus Corina Cretu.

Cretu sustine ca, in opinia sa, dupa protestele care au avut loc in Romania, ar fi normal ca Guvernul si presedintele Basescu sa isi dea demisia.

"Normal ar fi ca Guvernul sa-si dea demisia, sa punemun guvern tehnocrat, pentru ca acest guvern va face totul pentru a frauda alegerile. Aceasta este cererea oamnenilor, ca presedintele sa-si dea demisia si este corecta, deoare a actionat in mod cu totul nedemocratic", a spus Corina Cretu, la TV Ziare.com.

Europarlamentarul PSD a salutat decizia Curtii Constitutionale, care miercuri a declarat neconstitutionala Legea comasarii alegerilor, sustinand ca asumarea raspunderii pe aceasta lege reprezinta o sfidare a poporului.

"Eu cred ca este un semnal foarte bun, o victorie a bunului-simt, pentru ca acest guvern a incercat in mod neconstitutional si nedemocratic sa prelungeasca mandatele alesilor local. Aceasta cramponare de putere cred ca a enervat cel mai tare populatia si cred ca Guvernul ar trebui sa-si asume macar aceasta greseala si sa demisioneze astazi", a declarat Corina Cretu, adaugand ca legea comasarii alegerilor reprezinta o sfidare la adresa oamenilor.

Eveniment Quarterly Report

Europarlamentarul Corina Crețu, despre suspendarea fondurilor europene pentru România: „Nu există pericol”
Europarlamentarul Corina Crețu, despre suspendarea fondurilor europene pentru România: „Nu există pericol”
Europarlamentarul Corina Creţu a declarat, pentru AGERPRES, că măsurile fiscale asumate de către Guvern vin în contextul unui deficit bugetar excesiv, dar că nu există pericolul suspendării...
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
#corina cretu, #Cretu Basescu disperare, #Basescu dusmani popor , #stiri Corina Cretu