Fostul comisar european Corina Crețu, numită raportor în Parlamentul European

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 18:46
3802 citiri
Fostul comisar european Corina Crețu, numită raportor în Parlamentul European
Crețu a fost consilier prezidențial în timpul administrației lui Ion Iliescu FOTO Facebook / Corina Crețu

Corina Crețu, fost comisar european și fost consilier prezidențial în timpul administrației lui Ion Iliescu, a fost numită miercuri, 6 octombrie, Raportor în Parlamentul European pentru Raportul Anual privind Controlul Activităților Financiare ale Băncii Europene de Investiții.

Anunțul a fost făcut pe Facebook chiar de Corina Crețu:

”Banca Europeană de Investiții (BEI) are un rol foarte important în asigurarea coeziunii economice și sociale la nivelul Uniunii Europene, contribuind și la dezvoltarea regională prin intermediul unor instrumente de investiții specifice - cum sunt împrumuturile, titlurile de capital, garanțiile, mecanismele de partajare a riscurilor și serviciile de consiliere.

Totodată, BEI contribuie și la finanțarea proiectelor din regiunile mai puțin dezvoltate, sau a proiectelor care, prin amploarea lor, nu pot fi finanțate în întregime prin mijloacele de finanțare existente. De altfel, transformările de natură ecologică și digitală spre care se îndreaptă Uniunea Europeană vor putea fi realizate și cu ajutorul BEI.

În perioada de programare 2014-2021, BEI a oferit finanțare de peste 100 de miliarde EUR în regiunile de coeziune, ceea ce a contribuit la obiective precum coeziunea teritorială și socială, dezvoltarea durabilă, combaterea șomajului în rândul tinerilor, a sărăciei și a excluziunii sociale.

Rolul BEI a crescut foarte mult în ultimii ani în ceea ce privește politica de coeziune, fiind de-a dreptul un braț economic al Uniunii Europene - tocmai de aceea, am primit cu toată responsabilitatea acest rol de Raportor”, a scris Corina Crețu.

Donezi sânge, plătești impozit mai mic. Care sunt condițiile impuse de noua lege
Donezi sânge, plătești impozit mai mic. Care sunt condițiile impuse de noua lege
Deputaţii au adoptat, decizional, un proiect care prevede că au posibilitatea consiliile locale să acorde reduceri procentuale ale impozitelor pe clădiri şi pe teren datorate de persoanele...
Marcel Ciolacu a asigurat-o pe Maia Sandu de sprijinul României pentru parcursul european al Republicii Moldova
Marcel Ciolacu a asigurat-o pe Maia Sandu de sprijinul României pentru parcursul european al Republicii Moldova
Premierul Marcel Ciolacu a asigurat-o marți, 5 martie, pe președinta Republicii Moldova Maia Sandu, de sprijinul activ pe care România va continua să îl acorde parcursului european al...
#Corina Cretu comisar European, #numire, #raportor , #stiri Corina Cretu