Fostul comisar european Corina Crețu, numită raportor în Parlamentul European

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 18:46
3731 citiri
Fostul comisar european Corina Crețu, numită raportor în Parlamentul European
Crețu a fost consilier prezidențial în timpul administrației lui Ion Iliescu FOTO Facebook / Corina Crețu

Corina Crețu, fost comisar european și fost consilier prezidențial în timpul administrației lui Ion Iliescu, a fost numită miercuri, 6 octombrie, Raportor în Parlamentul European pentru Raportul Anual privind Controlul Activităților Financiare ale Băncii Europene de Investiții.

Anunțul a fost făcut pe Facebook chiar de Corina Crețu:

”Banca Europeană de Investiții (BEI) are un rol foarte important în asigurarea coeziunii economice și sociale la nivelul Uniunii Europene, contribuind și la dezvoltarea regională prin intermediul unor instrumente de investiții specifice - cum sunt împrumuturile, titlurile de capital, garanțiile, mecanismele de partajare a riscurilor și serviciile de consiliere.

Totodată, BEI contribuie și la finanțarea proiectelor din regiunile mai puțin dezvoltate, sau a proiectelor care, prin amploarea lor, nu pot fi finanțate în întregime prin mijloacele de finanțare existente. De altfel, transformările de natură ecologică și digitală spre care se îndreaptă Uniunea Europeană vor putea fi realizate și cu ajutorul BEI.

În perioada de programare 2014-2021, BEI a oferit finanțare de peste 100 de miliarde EUR în regiunile de coeziune, ceea ce a contribuit la obiective precum coeziunea teritorială și socială, dezvoltarea durabilă, combaterea șomajului în rândul tinerilor, a sărăciei și a excluziunii sociale.

Rolul BEI a crescut foarte mult în ultimii ani în ceea ce privește politica de coeziune, fiind de-a dreptul un braț economic al Uniunii Europene - tocmai de aceea, am primit cu toată responsabilitatea acest rol de Raportor”, a scris Corina Crețu.

Citește și:
Cine e fosta campioană olimpică numită ambasadoare în străinătate
Cine e fosta campioană olimpică numită ambasadoare în străinătate
Senatul american a confirmat că Michelle Kwan, medaliată olimpică la patinaj artistic şi activistă democrată de multă vreme, va fi ambasadorul SUA în Belize. Kwan, pe care preşedintele...
Istoria zbuciumată a scandalurilor de plagiat din guvernul Ciuca. Cine sunt ceilalți doctoranzi din Executiv
Istoria zbuciumată a scandalurilor de plagiat din guvernul Ciuca. Cine sunt ceilalți doctoranzi din Executiv
Guvernul condus de Nicolae Ciucă s-a confruntat încă de la început cu scandaluri privind acuzații de plagiat, care au condus până la demisii din partea mai multor miniștri, în timp ce...