Corina Cretu: Scoala de vara PDL, o tribuna de la care se revarsa injurii

Sambata, 03 Septembrie 2011, ora 19:02
1477 citiri
Corina Cretu: Scoala de vara PDL, o tribuna de la care se revarsa injurii

Europarlamentarul PSD, Corina Cretu, se declara surprinsa si ingrijorata ca scoala de vara a organizatiei de tineret a PDL s-a transformat intr-o "tribuna de la care liderii partidului, in frunte cu Emil Boc, au revarsat un potop de injurii la adresa Opozitiei, in general, si a PSD, in special".

"Discursul lor, al liderilor democrat-liberali, nu a avut nimic democratic, dimpotriva. A fost unul totalitar, in care au dat glas fantasmelor lor autoritare, au prefigurat o Romanie "curatata" de opozitie, pentru ca este "distructiva", o Romanie in care unul si acelasi partid se mentine la putere cu orice pret, daca se poate vesnic, oricum foarte multi ani", arata Corina Cretu, intr-un comunicat de presa remis sambata Ziare.com.

Cretu a constatat ca din acest discurs al liderilor PDL au lipsit problemele cetatenilor. "In schimb, ministrul Sebastian Lazaroiu, care se instaleaza in scaunul ideologului PDL, un ideolog radical si cu evident discurs neo-fascist, ne-a spus ca austeritatea este leacul problemelor Romaniei, asta in numele generatiilor ce vor veni, carora PSD le 'mananca viitorul' cu sistemul de protectie sociala si cu subventionarea gigacaloriei".

Europarlamentarul ii aminteste insa lui Lazaroiu ca a uitat "cu pudoare de cheltuielile extravagante ale doamnei Udrea, care angajeaza bugetul tarii pe cativa ani, de risipa sfidatoare a banului public, de spitalele si scolile desfiintate, realitati care constituie adevaratele pericole pentru generatiile viitoare. Cum a uitat de ce a plecat din fruntea ministerului, pe care domnul Lazaroiu l-a transformat intr-unul al propagandei, predecesorul sau".

"Domnul Lazaroiu nu e deloc modest. Domnia sa nu vrea simpla revizuire a Constitutiei. Vrea o noua Constitutie. Care sa consfinteasca, probabil, faptul ca Romania va avea din nou un regim al partidului unic, si in care presedintele este si premier, si presedinte al Parlamentului, obligatoriu unicameral, si care va fi ales, cu urale si aplauze, pe viata. Altminteri nu vedem ce anume deranjeaza la actuala Constitutie", continua europarlamentarul.

Corina Cretu mai remarca: "Toate discursurile liderilor PDL au drept finalitate un joc de putere, din care cetatenii sunt exclusi. Singura preocupare a PDL este sa ramana la guvernare, pentru a nu da socoteala in fata Justitiei pentru jefuirea banului public, pentru incalcarea sistematica a legilor si Constitutiei. De asta nu au suflat un cuvant despre proiectul lor pentru Romania. El nu exista, pentru ca ei nu guverneaza pentru Romania. Ei guverneaza pentru ceata lor de profitori".

In fine, europarlamentarul PSD atrage atentia liderilor PDL ca "orice dialog devine imposibil". "Desi suntem constienti de faptul ca nimeni si nimic nu pot schimba politica extremista a PDL, dispretul sau fata de democratie si fata de romani, ne facem datoria sa-i avertizam ca nu-i mai consideram un partener legitim, ca au iesit din limitele jocului democratic si ca sunt un pericol pentru Romania".

"Votul romanilor, de care se tem atat, ii va elimina din politica romaneasca. Sa nu se bucure prea devreme: cu discursul de azi tocmai si-au anulat si ultima sansa de a mai ramane pe scena politica dupa 2012", incheie Corina Cretu.

A.I.

Eveniment Quarterly Report

Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#corina cretu, #corina cretu pdl, #corina cretu scoala vara pdl , #stiri Corina Cretu