Corina Cretu: Un premier independent va fi perceput ca o frauda morala de cetateni

Luni, 21 Februarie 2011, ora 15:50
1407 citiri
Corina Cretu: Un premier independent va fi perceput ca o frauda morala de cetateni

Corina Cretu, europarlamentar PSD, este de parere ca schimbarea premierului Boc si inlocuirea acestuia cu un premier independent ar fi preceputa "ca o frauda morala de cetateni".

Europarlamentarul PSD este de parere ca democrat-liberalii au nu neaparat o problema de imagine, ci mai ales "una care tine de incompetenta in actul de guvernare". Cu toate acestea, Corina Cretu sustine ca schimbarea lui Emil Boc nu va rezolva problema PD-L.

"Solutia unui premier independent este si mai proasta pentru PD-L. Un premier independent va fi perceput ca o frauda morala de cetateni, care ar considera aceasta alegere drept o fuga de raspundere a PD-L", sustine europarlamentarul PSD Corina Cretu, intr-un post pe blogul sau.

Tanasescu: Un premier tehnocrat are putine sanse

Aceasta adauga ca disensiunile in partid pe aceasta tema au dus la amanarea Consiliului de Conducere a PD-L si ca nu se va putea vorbi de schimbarea premierului "decat dupa Congresul PD-L, cand se va sti clar care sunt raporturile de forte in sanul partidului".

Europarlamentarul adauga ca situatia actualei coalitii de guvernare se va juca la Congresul UDMR, partid in care exista adepti ai iesirii de la guvernare.

"Soarta actualei aliante guvernamentale se joaca la Congresul UDMR. In ciuda tuturor declaratiilor, sunt si in UDMR destui adepti ai iesirii de la guvernare. Nu intereseaza nici aici numele viitorului presedinte de partid. Partidul este constant sub pragul electoral, ca niciodata in istoria sa.

Petru Lakatos: Un premier independent nu este cea mai buna solutie

Invatamantul in limba maghiara nu tine loc de pensii, de salarii, de servicii publice, de scoli, de spitale, de drumuri. Si UDMR este in egala masura responsabil de dezastrul guvernarii. Si vor decontata la vot. De aici si cererea lor de a cobori pragul electoral la 3%", sustine Corina Cretu, care adauga ca instabilitatea politica afecteaza in prezent actul de guvernare si ca se impun alegerile anticipate.

Pataniile lui Victor Ciorbea, avertisment pentru PD-L

Aceasta adauga ca "pataniile lui Victor Ciorbea ca premier ar trebui sa fie un avertisment in legatura cu pericolele ca premierul sa nu fie si seful partidului".

"Oricum nu se castiga nimic in materie de imagine, daca si viitorul premier este la fel de ne-performant ca actualul premier. Ar fi ridicol ca PD-L sa fie in opozitie cu propriul sau guvern, criticandu-l pe premier!", adauga europarlamentarul PSD.

Pana in prezent, lideri de marca ai PD-L precum Adriean Videanu si Vasile Blaga s-au pronuntat pentru delimitarea functiei de premier de cea de sef de partid.

Boureanu: PD-L va accepta o varianta buna de premier independent, Isarescu e o solutie

Declaratiile din lumea politica privind un premier independent vin dupa ce Traian Basescu a initiat, saptamana trecuta, mai multe intalniri cu lideri de marca ai PD-L si cu parlamentarii democrat-liberali, iar in cadrul intalnirilor s-a discutat posibilitatea unei remanieri.

Presedintele si-a exprimat optiunea pentru un premier independent, insa se pare ca aceasta varianta a fost respinsa de multi dintre membrii partidului.

Eveniment Quarterly Report

Partidul Socialiștilor Europeni anunță că susține măsurile fiscale luate de guvernul Ciolacu
Partidul Socialiștilor Europeni anunță că susține măsurile fiscale luate de guvernul Ciolacu
Reprezentanţii Partidului Socialiştilor Europeni (PES) au transmis miercuri, 27 septembrie, că susţin „pe deplin decizia Guvernului României şi a PSD de a stabiliza bugetul”....
Cătălin Drulă l-a numit "iepuraș" pe George Simion într-o dispută pe Facebook: "S-a întâlnit tâlharul cu extremistul"
Cătălin Drulă l-a numit "iepuraș" pe George Simion într-o dispută pe Facebook: "S-a întâlnit tâlharul cu extremistul"
Liderul AUR George Simion a încercat să acumuleze capital politic comentând la o postare pe Facebook făcută de președintele USR Cătălin Drulă. Drulă a scris o postare pe Facebook în...
#corina cretu, #Cretu premier independent, #premier independent frauda , #stiri Corina Cretu
Comentarii