Corina Cretu: Vom avea un buget al generalizarii saraciei si disperarii sociale

Sambata, 12 Noiembrie 2011, ora 19:35
658 citiri
Corina Cretu: Vom avea un buget al generalizarii saraciei si disperarii sociale

Corina Cretu, europarlamentar PSD, sustine ca Romania va avea in 2012 "un buget al generalizarii saraciei si disperarii sociale", aceasta fiind singura certitudine pentru anul viitor.

Social-democrata sustine ca bugetul pentru 2012 este "dovada cea evidenta a esecului politic si economic al actualei guvernari".

Europarlamentarul subliniaza ca, in timp ce "partea globalizata a economiei", care depinde de multinationale, "o duce bine si se va descurca", insa ca cea mai mare parte a economiei "este dependenta de piata interna", marcata de "o contractie a puterii de cumparare" determinata de faptul ca in buget nu sunt prevazute mariri de pensii si salarii.

"Guvernul afirma ca anul viitor motorul cresterii economice va fi cererea interna. Ni se promit, ca si anul acesta, noi investitii publice. Dar vedem ca "planul" la investitii publice nu a fost indeplinit nici in 2009, nici in 2010, si nu va fi indeplinit nici in 2011. De ce ar fi altcumva in 2012? Ce s-a schimbat?", se intreaba europarlamentarul PSD Corina Cretu, pe blogul sau.

Aceasta adauga ca "nivelul fixat pentru deficit, de 1,9% din PIB este nerealist", avand in vedere ca a fost redus de la 4,6%, prognozat pentru acest an.

"Pur si simplu nu se poate realiza! Si asa cheltuielile pentru 2012 au fost reduse drastic in domenii esentiale, precum educatia. Careia i se aloca doar 2% din PIB! Suntem rusinea Europei! Sunt tari sarace-sarace, care aloca mai mult pentru educatie.

Probabil ca-si zic ca decat academicieni-someri, educatia ar face bine sa scoata chelneri analfabeti. E mai ieftin si deloc complicat! E suficient sa desfiintezi cat mai multe scoli", mai scrie Corina Cretu.

Europarlamentarul social-democrat conchide prin a spune ca "vin vremuri grele pentru romani", iar aparatul productiv al economiei locale este haituit de institutiile statului sa produca bani pentru a plati datoriile contractate in ultimii ani de clientela PDL.

Citește și:
AUR și-a făcut magazin, dar ține prețurile secrete. Ce produse comercializează
AUR și-a făcut magazin, dar ține prețurile secrete. Ce produse comercializează
Partidul AUR și-a deschis de curând magazin, astfel că simpatizanții formațiunii politice își pot cumpăra haine și accesorii cu sigla partidului. Totuși, prețurile nu sunt făcute...
Kelemen Hunor, despre pensiile speciale: ”Pensia nu poate fi mai mare decât salariul. Este inacceptabil”
Kelemen Hunor, despre pensiile speciale: ”Pensia nu poate fi mai mare decât salariul. Este inacceptabil”
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi seară, că susţine unele principii legate de pensiile speciale, astfel că pensia nu poate fi mai mare decât salariul, iar cei care se...
#corina cretu, #Corina Cretu buget, #Corina Cretu buget saracie , #stiri Corina Cretu