Consilierul lui Antonescu o apara de Dumitrescu: Scandalul tine de interesele unei gasti

Sambata, 05 Mai 2012, ora 14:37
2993 citiri
Consilierul lui Antonescu o apara de Dumitrescu: Scandalul tine de interesele unei gasti
Foto: Arhiva

Consilierul presedintelui PNL, Dan Mihalache, afirma ca "isteria" creata impotriva propunerii Corinei Dumitrescu la Educatie are in spate o "gasca" de interese care vrea sa monopolizeze spatiul universitar, aflata sub obladuirea lui Traian Basescu, si si-a exprimat convingerea ca USL nu va ceda.

"Marturisesc ca arareori am vazut un dispozitiv mai puternic aliniat pentru inlaturarea unui membru al Guvernului Romaniei decat in cazul Corinei Dumitrescu. Oficinele de propaganda s-au pus in miscare exemplar. S-a cautat un CV care contine greseli de redactare, s-au dat mesaje la Stanford University, s-au adunat niste semnaturi de profesori universitari pe o scrisoare catre Victor Ponta. Scrisoare care merita chiar ea un comentariu, pentru ca un asemenea text comunist am vazut mai rar in ultimii 20 de ani.

Ideea ei de baza este ca un rector provenind din invatamantul privat (chiar daca "nimeni nu contesta capacitatile manageriale si profesionale ale doamnei Corina Dumitrescu") nu poate ocupa functia de ministru al invatamantului. Si asta la 20 de ani dupa ce cu totii am crezut ca am trecut la o societate bazata pe valorile economiei de piata", scrie Mihalache intr-o postare pe blog.

El aminteste ca Univesitatea Crestina "Dimitrie Cantemir", fondata de Corina Dumitrescu, alaturi de profesorul Momcilo Luburici, "a fost catalogata cu lejeritate de aparatul propagandistic basist drept o 'fabrica de diplome'.

"Nu mai conteaza faptul ca ARACIS, institutia care da calificative in domeniul universitar, a oferit "grad ridicat de incredere" acestei universitati. S-au facut cercetari extinse, "cu mijloace specifice", asupra oamenilor care predau in Universitate. De parca ar fi singura institutie de invatamant superior unde activeaza si politicieni. Nu-i o problema, de pilda, ca MRU, Cristi Preda, Ionut Stanomir predau la Facultati din Universitatea Bucuresti. Problema a devenit ca unii dintre noi (inclusiv subsemnatul) predam la Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir". Nu a existat atata contestare si mobilizare propagandistica precum in cazul Corinei Dumitrescu atunci cand ministrul al invatamantului a fost numit Catalin Baba, un fel de zootehnist cu pretentii de stiinte politce, rejectat chiar de Universitatea Babes-Bolyai. Nici atunci cand a fost propus Daniel Funeriu, un individ care nu si-a echivalat niciodata diplomele in sistemul universitar romanesc", mai subliniaza consilierul liderului PNL.

In opinia sa, "isteria generala pe tema numirii Corinei Dumitrescu" tine de "dinamica intereselor din spatiul unversitar romanesc".

"Aici se poarta o batalie crancena intre monopol si liberalizare. Monopolul este reprezentat de un grup de indivizi care si-au asumat intr-un fel rolul si beneficiile de orientare a spatiului unversitar. De la Lazar Vlasceanu la Mircea Miclea, la prepusii lor Daniel Funeriu si Catalin Baba. Pe ei ii gasesti peste tot, in toate "comitetele si comitiile", iar veniturile pe care le incaseaza ar putea sa fie un interesant obiect de studiu pentru institutii specializate. Tot ei au produs, sub obladuirea lui Traian Basescu, faimoasa lege a invatamantului trecuta prin asumarea raspunderii, lege menita sa le consacre propriul monopol si sa-i scoata din sistem pe cei care nu fac parte din aceasta "gasca" (scuzati-mi termenul neuniversitar)", atrage atentia Dan Mihalache.

CSM cauta un tap ispasitor in cazul Corinei Dumitrescu

"Dar ea, "gasca", care mai are prelungiri si prin zonele periferice ale partidelor ce vor asigura guvernarea viitoare, stie ca va avea o viata grea cu un ministru al invatamantului ca si Corina Dumitrescu. "Gasca" se opune si a mobilizat in acest scop tot aparatul de propaganda de care inca mai dispune regimul basist. Sunt convins insa ca USL-ul nu va ceda", conchide el.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Mihalache apara Dumitrescu, #scandal Corina Dumitrescu mintit , #ministrul Educatiei