Corina Dumitrescu, intr-un nou scandal - la tribunal pentru plagiat

Sambata, 05 Mai 2012, ora 13:10
7927 citiri
Corina Dumitrescu, intr-un nou scandal - la tribunal pentru plagiat
Foto: Arhiva

Corina Dumitrescu, nominalizata de Victor Ponta sa preia portofoliul Educatiei in viitorul Guvern, este implicata in scandal dupa scandal. Dupa ce rectorul universitatii private Dimitrie Cantemir a mintit in CV, acum o noua acuzatie planeaza asupra sa.

Corina Dumitrescu si sotul sau, deputatul Cristian Dumitrescu, sunt implicat intr-un proces in care sunt acuzati de plagiat, potrivit Romania Tv. Cei doi sunt aparati, in instanta, de casa de avocatura a fostului ministru al Justitiei, Catalin Predoiu.

Profesorul de drept Octavian Manolache ii acuza pe sotii Dumitrescu ca au folosit si si-au insusit informatiile dintr-o carte a sa. Dosarul pentru plagiat se afla pe rolul instantelor inca din 2007.

Problemele din Educatie, lasate pe mana unui ministru cu si mai multe probleme

Manolache este autor al mai multor carti de drept comunitar, iar in 2007 i-a dat in judecata pe sotii Dumitrescu pentru ca si-au atribuit informatii din cartile sale, fara a mentiona sursa. Dascalul cere sa se constate ca cea propusa sa conduca Ministerul Educatiei a incalcat legea drepturilor de autor.

Corina Dumitrescu a mintit in CV - nu a absolvit la Stanford

In ultimele zile, presa a scos la iveala mai multe probleme ale Corinei Dumitrescu. In CV-ul oficial, plin de greseli gramaticale de altfel, postat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, Dumitrescu mentioneaza ca a absolvit Universitatea Standford din California, gresind pana si numele institutiei.

Reprezentantii Universitatii Stanford din SUA au transmis, la solicitarile jurnalistilor, ca nu au gasit date oficiale care sa ateste ca Dumitrescu ar fi fost inscrisa sau ar fi absolvit un program finalizat cu diploma al universitatii.

Corina Dumitrescu a mintit din nou. Nu putea face cursuri la Hoover, cel mult l-a vizitat

Cazul ministrului propus de Ponta la Educatie luat o noua turnura, vineri seara, dupa ce s-a descoperit ca studiile "la Standford" pe care le anunta in CV nu doar ca nu sunt efectiv studii acolo, dar nici nu sunt studii la Institutul Hoover, parte a prestigioasei universitati amintite.

Intre timp, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a deschis o ancheta pentru a stabili cine se face vinovat de greselile de gramatica si informatiile incorecte inscrise in document.

CSM cauta un tap ispasitor in cazul Corinei Dumitrescu

Presedintele CSM, Alina Ghica, a explicat vineri, la Romania TV, ca in urma articolelor aparute in presa care semnalau diverse erori aparute in CV-ul Corinei Dumitrescu, s-a decis sa se faca o verificare pentru a se stabili cine anume din personalul tehnic al institutiei se face vinovat de aparitia pe site a acestora.

Asaltata de presa, Corina Dumitrescu a declarat ca va oferi toate explicatiile marti, dupa ce va deveni ministru al Educatiei in urma votului de investitura al Parlamentului. In replica, premierul desemnat, Victor Ponta, i-a cerut sa isi lamureasca situatia pana luni, cand au loc audierile ministrilor in comisii.

20 de profesori universitari de prestigiu i-au cerut intr-o scrisoare deschisa lui Victor Ponta sa faca o alta nominalizare la Ministerul Educatiei, apreciind ca Dumitrescu va cobori standardele de calitate in invatamantul superior.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Corina Dumitrescu acuzata plagiat, #scandal Dumitrescu Guvern Ponta , #ministrul Educatiei