Corina Dumitrescu: Ponta mi-a spus ca mergem inainte

Duminica, 06 Mai 2012, ora 13:20
5438 citiri
Corina Dumitrescu: Ponta mi-a spus ca mergem inainte
Foto: Romania TV

Corina Dumitrescu, ministrul propus la Educatie, a sustinut duminica o conferinta de presa in care a vrut sa lamureasca problemele din CV-ul sau. In loc sa vina insa cu acte care sa ateste participarea ei la stagiul realizat la Stanford si Hoover, aceasta a prezentat o inregistrare.

Ministrul propus la Educatie a declarat ca "am efectuat un asemenea stagiu, am beneficiat de cei mai reamarcabili si valorosi profesori pe care acum 20 de ani i-a avut Universitatea Stanford si institutul Hoover", mentionand ca unul dintre acestia este profesorul Joseph Stiglitz. Ea a prezentat ulterior o inregistrare care atesta prezenta ei acolo, "o declaratie interesanta in legatura cu prezenta mea acolo, facuta de profesorul coordonator", dupa cum a mentionat ea.

Cat despre o diploma, un act, dovezi palpabile asteptate de presa care i-a descoperit neregulile din CV, Corina Dumitrescu a spus ca "Profesorul se afla in Europa acum, se va intoarce in SUA si va trimite spre mine o adeverinta care va cuprinde toate datele legate de prezenta mea acolo".

Chiar daca tehnoredactarea nu-mi apartine, imi asum responsabilitatea

Legat de greselile gramaticale din CV, Corina Dumitrescu a declarat ca nu ea a tehnoredactat CV-ul, ci un angajat al CSM: "Chiar daca tehnoredactarea nu imi apartine imi asum intreaga raspundere a neverifciarii. Ea apartine, caci am reusit sa identitific autorul, unui angajat al nostru, care are o circumstanta atenuanta deosebita".

"CSM va aprecia daca angajatii, care acolo au datoria de a verifica tot ceea ce inseamna calitatea unui document, sunt sau nu sunt sanctionati", a spus Corina Dumitrescu.

Nu exista nicio decizie ANI in ce ma priveste

Aceasta a mai tinut sa mentioneze ca "in urma cu aproape un an, fostul presedinte al CSM a depus o sesizare privind o posibila incompatibilitate intre statutul de rector la o universitate particulara si calitatea de membru al CSM", insa ca de atunci "tacere din partea ANI". Ea a intarit aceasta afirmatie, mentionand ca "nu exista nicio decizie ANI in ce ma priveste".

"E sub nivelul meu sa nu respect o decizie ANI", a mai mentionat ministrul propus pentru Educatie, care a tinut sa sublinieze si ca "afirm cu toata taria ca nu m-a interesat si nu ma intereseaza nicio demnitate publica intr-atat incat sa nu respect legile tarii".

Legat de lucrarea scrisa impreuna cu sotul ei, in urma careia a fost acuzata de plagiat de profesorul Manolache, Dumitrescu a declarat ca poate confirma cu acte ca nu este parte a acestui proces, fapt ce poate fi confirmat cu acte, ea aducand chiar dovezi fizice in acest sens la conferinta, respectiv o hotarare judecatoreasca definitiva.

Corina Dumitrescu a mintit din nou. Nu putea face cursuri la Hoover, cel mult l-a vizitat

Ponta: mergem inainte!

Ministrul propus la Educatie a tinut sa mentioneze ca "in permanenta in aceste zile am tinut legatura cu domnul presedinte Victor Ponta, am avut discutii personale". "I-am propus eu ca dupa aceasta conferinta sa ia in considerare ca nominalizarea mea e la dispozitia sa. Mi-a spus ca ia act, dar ca mergem inainte", a mai spus Dumitrescu, care a afimat ca se va intalni cu Victor Ponta duminica seara.

"Mandatul meu din prima zi si pana azi e la dispozitia premierului desemnat. Eu joc cu mandatul pe masa, ca sa fie foarte clar!", a mai afimat Corina Dumitrescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Corina Dumitrescu greseli CV, #Corina Dumitrescu studii, #Corina Dumitrescu plagiat, #Corina Dumitrescu Stanford Hoover , #ministrul Educatiei