CSM cauta un tap ispasitor in cazul Corinei Dumitrescu

Vineri, 04 Mai 2012, ora 17:51
6225 citiri
CSM cauta un tap ispasitor in cazul Corinei Dumitrescu

Scandalul mediatic generat de erorile din CV-ul oficial al Corinei Dumitrescu, propusa ministru al Educatiei de Victor Ponta, a determinat conducerea Consiliului Superior al Magistraturii sa deschida o ancheta pentru a stabili cine se face vinovat de greselile de gramatica si informatiile incorecte inscrise in document.

"Consiliul Superior al Magistraturii efectueaza verificari in vederea stabilirii conditiilor in care, pe site-ul oficial al Consiliului, a fost postat CV-ul cu vadite erori materiale al doamnei prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu, membru al CSM din partea societatii civile, precum si a persoanelor care se fac raspunzatoare de neindeplinirea obligatiei de a verifica acuratetea documentului anterior postarii sale pe site. La finalizarea verificarilor, rezultatele vor fi aduse la cunostinta opiniei publice", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Presedintele CSM, Alina Ghica, a explicat vineri, la Romania TV, ca in urma articolelor aparute in presa care semnalau diverse erori aparute in CV-ul Corinei Dumitrescu, s-a decis sa se faca o verificare pentru a se stabili cine anume din personalul tehnic al institutiei se face vinovat de aparitia pe site a acestora.

"Obligatia personalului tehnic este sa verifice la momentul postarii corectitudinea inforormatiilor si modul in care sunt trecute in CV(...) Pentru erori materiale si necorectate intr-un document, raspunderea apartine persoanei care a postat acel material pe site-ul CSM fara a verifica", a declarat presedintele CSM.

Intrebata daca insasi Corina Dumitrescu nu este responsabila pentru greselile din CV-ul ei, Alina Ghica a raspuns ca si "titularul" documentului are "posibilitatea de a verifica un asemenea inscris". Ea a precizat totodata ca de corectitudinea informatiilor inscrise in CV raspunde titularul, acestuia cerandu-i-se doar actele prevazute de lege nu si confirmarea prin diplome a studiilor pe care pretinde ca le-ar fi efectuat.

Corina Dumitrescu a mintit in CV - nu a absolvit la Stanford

Prezenta in emisiune, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei si o apropiata a Corinei Dumitrescu, s-a aratat surprinsa de amploarea pe care a luat-o scandalul CV-ului acesteia si s-a artata convinsa ca ea poate oferi toate explicatiile necesare.

"Eu cred ca doamna Dumitrescu poate sa dea explicatii (...) Sfatul meu este sa tina o conferinta de presa", a punctat Andronescu.

Corina Dumitrescu a fost ironizata in presa in ultimele zile pentru greselile din CV-ul sau postat pe site-ul CSM, din care face parte in calitate de reprezentant al societatii civile, intre care cuvantul "innot" sau exprimarea "sectia reala" a unitatii de invatamant absolvite.

Mult mai grava este insa informatia aparuta vineri in presa si venita tocmai de dincolo de Ocean. Universitatea americana Stanford, a carei denumire fusese scrisa gresit de Dumitrescu in CV, a infirmat faptul ca aceasta ar fi absolvit cursuri finalizate cu o diploma in cadrul sau.

Asaltata de presa, Corina Dumitrescu a declarat ca va oferi toate explicatiile marti, dupa ce va deveni ministru al Educatiei in urma votului de investitura al Parlamentului. In replica, premierul desemnat, Victor Ponta, i-a cerut sa isi lamureasca situatia pana luni, cand au loc audierile ministrilor in comisii.

Ponta, rugat de 20 de reputati profesori universitari sa renunte la Corina Dumitrescu

20 de profesori universitari de prestigiu i-au cerut intr-o scrisoare deschisa lui Victor Ponta sa faca o alta nominalizare la Ministerul Educatiei, apreciind ca Dumitrescu va cobori standardele de calitate in invatamantul superior.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...