Ministrul Corina Dumitrescu "innoata" in ape tulburi (Opinii)

Sambata, 05 Mai 2012, ora 23:27
2831 citiri
Ministrul Corina Dumitrescu "innoata" in ape tulburi (Opinii)
arhiva

Dupa ce multi au considerat ca Daniel Funeriu s-a cocotat in fruntea Ministerului Educatiei dupa o analiza amanuntita a pixelului albastru, Corina Dumitrescu vine sa confirme ca Romaniei i se potriveste bine zicala "la vremuri noi, tot noi". Adica, noi, oamenii dintr-o bucata, care stiu sa-si orienteze antenele in directia semnalului nebruiat.

Stiu, ni se va spune ca Daniel Funeriu era de departe un colos, un intelectual, avand in spate zeci de doctorate absolvite in afara granitelor tarii. Habar n-am daca toate diplomele lui Funeriu obtinute prin strainataturi or fi reale, insa un lucru il stim cu certitudine: fostul ministru al Educatiei a refuzat sa-si echivaleze diploma de studii liceale in Romania, in tara noastra figurand ca avand absolvite doar 11 clase. Chiar si asa, cu 11 clase, dupa ce si-a incheiat mandatul de ministru, domnul Funeriu a fost propulsat in functia de consilier al presedintelui Basescu. Prietenii stiu de ce!

Sa calculam logic. In Romania, un ministru castiga putin peste 1.000 euro. Un om cu CV-ul lui Funeriu, de exemplu, n-ar veni niciodata sa lucreze pe acesti bani. Atunci, de ce sa-ti mai fi irosit o mare parte din viata, pentru studiu intensiv, si apoi sa mergi la munca pe cateva milioane de lei vechi romanesti? Ne uitam, de multi ani, la Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, care refuza elegant, de fiecare data cand i se propune, functia de prim-ministru al Romaniei. De ce? De la un punct incolo, banii primeaza in viata. Ar da Isarescu un salariu de nabab la BNR (12.213 euro pe luna, in 2010), pe o mie de euro amarata?

Revenind in prezent, desemnarea Corinei Dumitrescu a luat prin surprindere pe multi. Numele cel mai vehiculat, pentru a prelua acest portofoliu, era cel al lui Andrei Marga, poate cel mai indreptatit in acest moment sa preia aceasta functie. Probabil, ca o concesie facuta liberalilor, care si-l doreau pe Marga la Educatie, acesta a fost desemnat ministru de Externe. Dumitrescu s-ar putea sa nu vina la Educatie pentru bani, ci pentru lucruri mult mai importante, cum ar fi, de exemplu, clasificarea calitativa a universitatilor. Nu-i o noutate nici ca "fabricile de diplome" au primit o lovitura grea, dupa promovabilitatea slaba de la BAC-ul din vara trecuta.

Educatia ar urma sa ramana sub tutela doamnei Corina Dumitrescu, o persoana care s-a facut de ras, prin modul in care si-a completat CV-ul, expus pe site-ul CSM. Nu exista scuza pentru aceasta omisiune. Chiar daca CV-ul a fost completat de secretara sau de asistenta personala, chiar si in graba, e de asteptat ca un om cu functii atat de importante (rector de universitate si membru al CSM) sa aiba langa el persoana aleasa, nu un om indoielnic din punct de vedere educational, sau o duduie cu capu-n nori.

Cum de a ajuns doamna Dumitrescu in postura de ministru desemnat? Logica ar fi destul de simpla, iar concluziile trebie sa le trageti singuri. Acum cateva zile, in presa, s-a publicat o lista cu nume sonore din politica romaneasca, care se aflau pe statul de plata al Universitatii Dimitrie Cantemir, unde rector este doamna Dumitrescu. Titus Corlatean, Rodica Stanoiu, Alina Gorghiu, Vasile Bleotu, Elena Udrea etc, sunt doar cateva dintre numele mari ale politicii romanesti, care presteaza sau au prestat la catedrele Universitatii Cantemir. Plus ca, doamna Dumitrescu este sotie de parlamentar pesedist. Avem, deci, motivele pentru care trebuie sa-i spunem, fara resentimente, domnului Ponta, "neinspirata alegere ati facut!".

Evenimentele se succed, insa, cu viteza luminii, si, la cateva zile distanta, aflam ca rectorul Corina Dumitrescu nu are nicio diploma obtinuta in cadrul vreunui program de studii al Universitatii Stanford, USA, dupa cum reiese din CV-ul dansei, si nici la institutul Hoover nu a obtinut vreo patalama. CV, din care mai aflam ca toata cariera didactica a Corinei Dumitrescu s-a faurit in cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir, in conditiile in care stim ce faima are invatamantul universitar privat din Romania.

Sa mai spunem ca, in acest moment, Corina Dumitrescu se afla intr-un proces in care este acuzata de plagiat de un renumit profesor de Drept?

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Corina Dumitrescu plagiat CV, #CV Corina Dumitrescu, #ministru desemnat Corina Dumitrescu, #ministru guvern Ponta Corina Dumitrescu , #ministrul Educatiei
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Greu mai îi şi cu limba asta... Cum adică, "înnoată", când se zice