Noul ministru al Culturii a depus juramantul. Iohannis: Ministerul nu are nevoie de impunere cu cizma

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 17:17
2669 citiri
Noul ministru al Culturii a depus juramantul. Iohannis: Ministerul nu are nevoie de impunere cu cizma
Foto: Digi 24

Corina Suteu a depus juramantul, miercuri seara, pentru functia de ministru al Culturii, intr-o ceremonie organizata la Cotroceni in prezenta presedintelui Klaus Iohannis si a membrilor Guvernului Ciolos.

Presedintele Klaus Iohannis a tinut un scurt discurs, in care i-a urat noului ministru sa rezolve problemele aparute la Ministerul Culturii.

"Va doresc mult succes cu acest mandat. Preluati portofoliul intr-o perioada dificila. Intr-o perioada in care exista, pe buna dreptate, o inflamare in spatiul public in legatura cu ce se intampla in domeniul de care se ocupa Ministerul Culturii.

Exista asteptari mari, institutiile de cultura romanesti au nevoie de cineva care cu fermitate, dar si cu foarte multa intelegere si cu simtul a ce trebuie facut si ce poate fi facut sa vina sa conduca acest minister.

Va doresc sa reusiti cu multa energie, dar si cu mult tact, cu multa aplecare, dar si cu multa indulgenta, unde este nevoie, sa rezolvati multiplele probleme care va asteapta. Evident, situatia de la Opera trebuie rezolvata, dar este doar una dintre situatiile in care e nevoie de cineva la conducerea ministerului, care cunoaste profund cultura romaneasca, instutiile de cultura romanesti.

Cred ca domeniul de care se ocupa Ministerul Culturii are nevoie de reforma, nu de reformita. Are nevoie de decizie, dar nu de impunere cu cizma, si va doresc sa reusiti sa schimbati lucrurile in sensul asteptat de artisti, de public, dar si de specialstii din domeniu. Complicata ecuatie, va doresc mult succes", a spus Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul prin care Vlad Alexandrescu a fost revocat din functia de ministru al Culturii.

Corina Suteu, expert in politici culturale, este secretar de stat in Ministerul Culturii din ianuarie. A cunoscut o larga mediatizare in contextul "scandalului poneiului roz" de la Institutul Cultural Roman (ICR) de la New York, institutie pe care a condus-o in perioada 2006 - 2012. Si-a dat demisia odata cu conducerea ICR formata atunci din Horia Roman Patapievici, Mircea Mihaies si Tania Radu, dupa ce Guvernul Ponta a trecut institutia de sub autoritatea Administratiei Prezidentiale sub cea a Senatului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Corina Suteu juramant Cultura, #Corina Suteu Ministerul Culturii, #Suteu ministru Cultura, #Iohannis declaratii ministrul Culturii, #Iohannis Corina Suteu ministrul Culturii , #ministrul Culturii