Anonimul din Stefan cel Mare

Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 08:21
1541 citiri
Anonimul din Stefan cel Mare

Haosul din Stefan cel Mare a luat o intorsatura ciudata in cursul zilei de marti, cand Borcea a ales sa-i predea atributiile lui Cornel Dinu.

In mod deloc surprinzator, Mircea Rednic a fost chemat in sedinta, pentru a i se prezenta situatia si, dupa cum era de asteptat, "Puriul" si-a dat demisia, refuzand sa lucreze cu "Mister".

Actionarii "cainilor" au mutat insa rapid si l-au inlocuit pe Rednic cu antrenorul italian Dario Bonetti, iar unii spun ca "miscarea" era pregatita de Cornel Dinu inca de luni. Primul care a salutat mutarea a fost chiar fostul actionar din Stefan cel Mare, Vladimir Cohn, fiind completat de fostii jucatori romani ai formatiei FC Sopron.

Ce-a realizat Bonetti?

Multe, dar ca jucator, evoluand pentru mai multe grupari de prestigiu din Serie A, in perioada 1978-1993, printre care amintim AS Roma, Sampdoria, AC Milan sau Juventus.

Nu acelasi lucru se poate spune despre antrenorul Bonetti... Ca tehnician si-a inceput cariera in 1999, la Sestrese, o echipa de amatori din Serie D, iar in 2000 a trecut la formatia scotiana Dundee, unde a fost secundul fratelui sau, Ivano Bonetti. Din 2002, Dario Bonetti si-a incetat activitatea, revenind in 2005 in Serie C2, la Potenza, o grupare care a inregistrat cea mai mare performanta din istorie in 1965, terminand Serie B pe locul 5!

Mutarea surpriza a venit in 2006, cand Bonetti a trecut in prima liga din Ungaria, la FC Sopron, fiind concediat dupa doar 3 luni pe banca. In martie 2007 a revenit la Sopron, iar in iunie a fost numit principal al echipei italiene din Serie C1, Gallipoli, fiind concediat la finalul sezonului in urma unor neintelegeri cu oficialii clubului. Bonetti a plecat la Juve Stabia, tot in serie C1.

Criza de antrenori?

Daca ziarele vremii au ramas inmarmurite de mutarea tehnicianului din Serie C2 in prima liga din Ungaria, trecerea de acum este cu atat mai surprinzatoare. Un antrenor fara nicio performanta a ajuns pe banca echipei ce a incheiat sezonul din Romania pe locul al 3-lea, intr-un campionat ce trimite 2 formatii in Liga Campionilor.

Odata cu schimbarile din conducerea formatiei "ros-albe" multi au inceput sa spere intr-o reabilitare a "cainilor", dar numirea acestui tehnician anonim, facuta din motive care au putina legatura cu performanta, garanteaza continuarea framantarilor interne si a frustrarii fanilor din Stefan cel Mare.

Precendentul italian exista in Liga I, dar Bergodi si Napoli s-au remarcat inca din primul sezon in Romania, iar Zenga a confirmat la Catania experienta acumulata in cele 3 sezoane petrecute la FC National si Steaua, dar si in Serbia, la Steaua Rosie Belgrad. Bonetti are aproape 10 ani in antrenorat si a dovedit ca nu se poate ridica la performantele pe care le-a avut ca fotbalist.

Un antrenor din Liga I spunea la finalul campionatului ca Rednic e cel mai bun tehnician pentru Dinamo. Unii au fost de acord, altii l-au contrazis, dar un lucru e clar: moda transferarii fotbalistilor straini de mana a 3-a nu trebuie importata si in cazul antrenorilor.

Citeste si:
Suporterii acționari ai lui Dinamo au luat decizia în cazul antrenorului Mircea Rednic
Suporterii acționari ai lui Dinamo au luat decizia în cazul antrenorului Mircea Rednic
Peluza Cătălin Hîldan susţine, sâmbătă, că nici suporterii şi nici jucătorii nu schimbă antrenorul la Dinamo. "DINAMO ARE ANTRENOR, iar suporterii sunt de partea lui.Traversam cel...
Mircea Rednic, reacție dură despre demitere. "Am venit la Dinamo să câştig bani? Nici nu m-am aşezat bine şi deja am dat peste 20.000"
Mircea Rednic, reacție dură despre demitere. "Am venit la Dinamo să câştig bani? Nici nu m-am aşezat bine şi deja am dat peste 20.000"
Tehnicianul dinamovist Mircea Rednic a declarat, vineri seară, că nu a venit pentru bani la clubul bucureştean ci ca să ajute. El a menţionat că rezultatul meciului cu U Craiova 1948 este...