A murit Cornel Fugaru

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 14:25
15641 citiri
A murit Cornel Fugaru
Foto: Arhiva

Compozitorul Cornel Fugaru a incetat din viata, miercuri, la Spitalul Elias din Capitala, la varsta de 71 de ani.

"Decesul a intervenit in jurul orei 13:50", a confirmat, pentru Ziare.com, Valentin Calu, purtatorul de cuvant al Spitalului Elias.

Ulterior, un comunicat al institutiei medicale a precizat ca decesul "a intervenit in urma unei boli incurabile cu evolutie nefasta si extrem de rapida".

Cornel Fugaru a murit - Lumea artistica, in lacrimi

Compozitorul fusese internat saptamana trecuta, familia nedorind sa faca publice detalii legate de afectiunea sa.

Presa scrisese saptamana trecuta, in momentul in care a fost internat, ca ar avea cancer in faza terminala, informatia nefiind insa confirmata.

Reactii la moartea lui Cornel Fugaru

Artistul Catalin Crisan a primit cu regret vestea mortii lui Cornel Fugaru si l-a descris ca fiind "un om care a descoperit talente".

"Va ramane opera lui si tot ce a muncit acest om extraordinar si un profesionist desavarsit. Un om cu blandete, cu un zambet pe buze. Eu asa l-am cunoscut in 25 de ani de cand am intrat si eu in lumea asta a muzicii usoare", a declarat Catalin Crisan, pentru Ziare.com.

Si Monica Anghel isi plange bunul prieten: "In urma lui ramane muzica extraordinar de buna, trupa Sincron. (...) Era un tip care dansa toata noaptea la petreceri. Un om plin de umor, un om pe care l-am iubit extraordinar de mult. Ii multumesc si de acolo de unde este pentru tot ce a facut pentru noi", ne-a declarat cantareata Monica Anghel.

Cantaretul Adrian Enache a declarat, indurerat, ca "ingerii l-au chemat la cer pentru ca stia ca sufera" pe cel care a avut "o capacitate creatoare imensa".

Artista Mihaela Mihai a spus ca Fugaru era unul dintre cei mai eleganti oameni din lumea muzicii usoare: "Degaja o bucurie de a trai, aveai impresia ca acolo unde se afla el ne simtim cu totii bine", a spus si artista, la Realitatea Tv.

Compozitorul Marius Teicu a marturisit ca nu ii vine sa creada ca a murit prietenul lui: M-am rugat lui Dumnezeu in fiecare zi sa se faca bine. Nici nu imi vine sa cred ca nu mai este. A fost un prieten extraordinar de-al meu, ii spuneam toate lucrurile, toata viata ne-o cunosteam".

Cantareata Corina Chiriac a transmis condoleante familiei, iar actorul Florin Piersic a spus ca vestea mortii compozitorului a venit pentru el ca "un fulger".

Cine a fost Cornel Fugaru

Cornel Fugaru s-a nascut pe 2 decembrie 1940, in Bucuresti, si a fost liderul fomatiei Sincron (1964-1978), o trupa cu un succes rasunator in anii '70.

"Nu sunt sclavul tau" si "Eu nu mai sunt cel de ieri" se numara printre cele mai cunoscute melodii ale sale.

Pe scena Fugaru a colaborat foarte mult cu sotia sa, interpreta Mirela Fugaru.

De-a lungul carierei a primit numeroase premii la festivaluri precum cel de la Sofia (1968), Poznan (1978), Mamaia (1983 si 1986), Australia (1997 si 1998), dar si premii ale Uniunii Compozitorilor din Romania (1988, 1990, 1995).

Artistul a adaptat numeroase melodii populare romanesti, precum "Ducea rufele la rau", "Pe langa plopii fara sot", "Alunelul", "Jocul fetelor", "Sarba munteneasca", "Haulita de la Gorj".

Printre ultimele aparitii la televizor, Cornel Fugaru a fost invitat la emisiunea "Intrecerea anilor", unde a interpretat melodia "De ce ai plecat din viata mea".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
#a murit Cornel Fugaru, #Cornel Fugaru a murit, #moarte Cornel Fugaru, #Mirela Fugaru, #Cornel Fugaru compozitor, #Cornel Fugaru cantece , #murit