Compozitorul Cornel Fugaru a fost inmormantat vineri, la cimitirul Bellu din Capitala, pe Aleea Artistilor, fiind condus pe ultimul drum de cateva sute de oameni - membri ai familiei, prieteni, dar si simpli admiratori.
Sicriul a fost scos din capela in acordurile melodiei "Am ales nemarginirea", compusa de artist, in aplauzele celor prezenti.
Inainte de inmormantare, sotia artistului, Mirela Fugaru, a spus cateva cuvinte despre sotul ei, afirmand ca marea lui iubire a fost muzica, acesta fiind si lucrul cel mai important pe care il lasa in urma Cornel Fugaru.
"Marea lui iubire, inaintea mea, inaintea lui Vlad, a fost muzica pe care a daruit-o oamenilor si cred ca asta va ramane. Si cred ca va ramane in sufletele elevilor lui. Sunt generatii de cantareti pe care a incercat sa-i formeze si carora le-a dat o particica din sufletul lui", a spus Mirela Fugaru.
Compozitor de muzica usoara si solist vocal, Cornel Fugaru s-a nascut in data de 2 decembrie 1940. Cornel Fugaru a fondat si a condus formatia Sincron din 1964 pana in 1978. A facut parte din jurii nationale de concursuri de muzica usoara. In 1970, a devenit unul din cei mai buni compozitori romani, muzica sa fiind produsa si inregistrata nu numai in Romania, dar si in Olanda si Germania. A compus coloane sonore pentru filme, desene animate si spectacole teatrale.
Cornel Fugaru a sustinut numeroase concerte si recitaluri la televiziune si a aparut ca interpret in filmele "Opt minute de vis" (1966), regia Mihai Constantinescu; "Opt exercitii pe 625 linii" (1967), film TV; "Impuscaturi pe portativ" (1967), regia Cezar Grigoriu.
Fugaru a fost distins cu numeroase premii la diferite festivaluri de muzica nationale si internationale, la Sofia (1968), Poznan (1978), Mamaia (1983 si 1986), Australia (1997 si 1998), Cairo (1998) si a primit premii ale Uniunii Compozitorilor din Romania (1988, 1990, 1995).
Cornel Fugaru a fost membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.
De asemenea, Cornel Fugaru a fost un foarte bun profesor, pregatind tineri si copii pentru diferite concursuri de muzica usoara. Alaturi de sotia sa, Mirela, Cornel Fugaru a organizat Festivalul "Steaua de aur" destinat copiilor si adolescentilor.