Active Watch: Nistorescu incalca drepturile jurnalistilor de la "Cotidianul"

Marti, 04 August 2009, ora 15:53
1472 citiri
Active Watch: Nistorescu incalca drepturile jurnalistilor de la "Cotidianul"

Noul director al ziarului "Cotidianul", Cornel Nistorescu, incalca drepturile jurnalistilor si libertatea de exprimare, cenzurand un articol ce il viza pe un apropiat al sau, avertizeaza organizatia ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei (AW-AMP).

Organizatia si-a exprimat ingrijorarea asupra situatiei din redactia Cotidianul, dupa ce directorul Cornel Nistorescu si-a inceput mandatul cenzurand un articol despre un apropiat al sau, poetul Petru Romosan, acuzat ca ar fi colaborat cu Securitatea, se arata intr-un comunicat al AW-AMO.

Nistorescu a motivat retragerea de pe siteul Cotidianul.ro a unui articol ce il viza pe Petru Romosan, afirmand ca materialului ii lipseste punctul de vedere al celui in cauza, insa aceasta justificare nu este sustinuta de fapte, potrivit organizatiei, care mentioneaza ca "autoarea articolului a cerut opinia lui Romosan insa a primit doar insulte si amenintari".

Decizia de retragere a articolului semnat de Mirela Corlatan de pe siteul publicatiei a fost urmata de concedierea senior editorului responsabil de sectiunea de comentarii a ziarului, Cristian Patrasconiu, pe motiv ca "ziarul va contine pe viitor mai putine opinii".

AW-AMO atrage atentia ca "invocarea politicii editoriale ca pretext al demiterii poate fi vazuta ca un act arbitrar atat timp cat acea politica editoriala nu este transparenta".

"Ii reamintim lui Cornel Nistorescu, in calitatea sa de director cu atributii editoriale, ca mass media si jurnalistii beneficiaza de protectia Constitutiei Romaniei, protectie care implica insa si o serie de obligatii pentru mass media", se mai arata in comunicatul organizatiei, care ii sfatuieste pe jurnalistii nedreptatiti sa consulte avocatii si sidicatele specializate in dreptul muncii.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Cornel Nistorescu cenzura Cotidianul, #Nistorescu director Cotidianul, #Nistorescu cenzura articol Cotidianul , #Cotidianul