Cornel Nistorescu s-a autopropus sef la "Cotidianul"

Marti, 04 August 2009, ora 15:10
4040 citiri
Cornel Nistorescu s-a autopropus sef la "Cotidianul"

Jurnalistul Cornel Nistorescu a dezvaluit ca el a fost cel care i-a propus conducerii trustului Realitatea-Catavencu sa preia conducerea editoriala a ziarului "Cotidianul".

Intr-un interviu acordat Pagina de media, noul director de la "Cotidianul" a dezvaluit ca nu i s-a cerut sa preia ziarul, ci el s-a autopropus.

"Mie mi-a venit ideea, daca vrei sa stii. Mi-a trecut asa prin cap, intr-o seara, ideea ca ar trebui sa onorez invitatia lui Ratiu din 1990 si din 1996", a declarat Nistorescu.

Intrebat cine a reluat invitatia in 2009, Nistorescu a raspuns ironic si vizibil iritat: "Daca ti-am spus ovdata ca mie mi-a venit ideea, de ce ma intrebi de trei ori? Am vorbit intai cu mama, daca ma lasa. Nu ti se pare ca depasesti o limita de insistenta?".

Daca acum ceva timp declara ca nu isi doreste sa lucreze "la mogul", criza resimtita puternic de mass-media l-a facut sa-si schimbe parerea. "In contextul de acum, ofertele nu mai tin de moguli. Am acceptat pentru ca este o perioada foarte saraca pentru presa, din toate punctele de vedere. (...) Ce sa fac? Nu am iesit la pensie si nu am de gand sa ies la pensie din disputele romanesti", a explicat Nistorescu.

Cat despre reducerile salariale de la nivelul redactiei "Cotidianul", Nistorescu promite ca celor care "au idei" o sa incerce sa le dea mai mult. Jurnalistii din subordinea sa vor fi motivati sa faca performanta. "Cum sa ii motivez? Sa le dau bani si ei sa stea acasa? Se motiveaza prin performanta pe care o obtin imediat", a subliniat directorul "Cotidianul".

Un ziar fara prea multe opinii

Desi interviul a fost realizat inainte de izbucnirea in weekend a scandalului de cenzura de la "Cotidianul", Nistorescu dadea semne ca urmeaza sa ia decizii, care vor afecta linia editoriala a publicatiei si care i-ar putea supara pe unii editorialisti.

Vorbind despre ceea ce va fi "Cotidianul", Nistorescu a declarat ca "nu o sa mai fie o suma de opinii. Pentru ca 20-30 de opinii si editoriale nu fac un ziar, fac o adunatura de opinii si editoriale. Ziar nu inseamna colectie de opinii. Ceea ce trebuie sa contina orice ziar de referinta: investigatii, reportaje, anchete, dosare. Nu cunosc alte forme noi de exprimare in presa decat cele care sunt consacrate".

Insa, Nistorescu spune si ca nu are de gand sa refaca echipa "Evenimentului zilei". "Cine incearca sa reinvie trecutul este un naiv si un sentimental. Nu am de ce sa fiu sentimental la Cotidianul", crede jurnalistul. Scopul sau este sa faca din "Cotidianul" un ziar de impact, "nu de rafinament de lectura numai. Si de mare impact".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Nistorescu cenzura Cotidianul, #Nistorescu scandal Cotidianul, #Nistorescu sef Cotidianul , #Cotidianul