Cornel Penescu renunta la FC Arges

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 17:00
1995 citiri
Cornel Penescu renunta la FC Arges

Echipa FC Arges va fi predata incepand de joi, 20 mai, catre Primaria Pitesti, dupa ce Cornel Penescu, actionar majoritar al grupului PIC, a fost din nou arestat preventiv in dosarul coruptiei din fotbal.

"Incepand cu data de 20.05.2010, finantatorul FC Arges, Grupul PIC, anunta ca va preda spre administrare clubul celui de-al doilea actionar important, Primaria Pitesti. De asemenea, anunta disponibilitatea vanzarii actiunilor catre un investitor agreat de Primaria Pitesti sau chiar Primariei Pitesti", se arata intr-un comunicat al SC Fotbal Club Arges SA, semnat de Andrei Penescu, fiul lui Cornel Penescu.

Tribunalul Arges a emis pe data de 11 mai mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele finantatorului FC Arges, Cornel Penescu, si al directorului magazinului PIC, Liviu Facaleata, pentru infractiunile de dare de mita in forma continuata si respectiv complicitate la luare de mita.

Omul de afaceri Cornel Penescu si fostul director al PIC, Liviu Facaleata, au fost retinuti pe baza de ordonanta pe data de 10 mai, de catre procurorii DNA Pitesti, in dosarul in care sunt cercetati arbitrii Ionica Serea si Marius Martis, arestati preventiv in ultima zi a lunii aprilie, pentru fapte de coruptie.

"La data de 18 martie 2009, inculpatul Penescu Gheorghe Cornel, in calitate de actionar majoritar al FC Arges, a oferit si dat efectiv sub forma de mita suma de 21.000 de dolari arbitrului de fotbal Serea Ionica, delegat sa arbitreze meciul dintre echipele FC Arges si Steaua programat in data de 20 martie 2009. Banii au fost remisi inainte de disputarea meciului de fotbal respectiv, prin intermediul inculpatilor Facaleata Liviu Ilie si Martis Marius Marian, pentru ca echipa FOTBAL CLUB ARGES PITESTI sa obtina un rezultat favorabil in meciul pe care urma sa-l dispute si pentru ca jucatori din cadrul echipei gazda sa nu primeasca sanctiuni disciplinare (cartonas galben sau cartonas rosu) si sa fie aplicate astfel de sanctiuni fotbalistilor din echipa adversa", se arata in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurorii DNA.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#cornel penescu, #fc arges , #FC Arges
Comentarii