Inculpatii in dosarul Penescu raman in arest

Vineri, 22 Ianuarie 2010, ora 21:22
719 citiri
Inculpatii in dosarul Penescu raman in arest
Foto: Arhiva

Tribunalul Prahova a decis, vineri, ca este temeinica si legala masura arestarii preventive, dupa trimiterea in judecata, luata fata de Cornel Penescu, finantatorul echipei FC Arges, Gheorghe Constantin, fostul presedinte al CCA, si a lui Liviu Facaleata, directorul general al PIC SA.

"Prin incheierea din data de 22 ianuarie 2010, pronuntata de Tribunalul Prahova - Sectia Penala, s-a constatat legalitatea si temeinicia masurii arestarii preventive luata fata de inculpatii Penescu Cornel Gheorghe, Facaleata Liviu Ilie si Constantin Gheorghe, in dosarul penal nr. 4285/105/2009, stramutat de la Tribunalul Arges, in care acestia au fost trimisi in judecata pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie", se precizeaza intr-un comunicat al Biroului de informare si relatii publice din cadrul Tribunalului Prahova.

Aceeasi instanta a respins ca neintemeiata inlocuirea masurii arestarii preventive in cazul lui Liviu Facaleata cu masura obligarii de a nu parasi tara.

"Instanta a respins cererea de inlocuire a masurii arestarii preventive a inculpatului Facaleata Liviu Ilie, cu masura obligarii de a nu parasi tara, precum si cererea de ridicare a sechestrului asigurator instituit asupra bunurilor acestuia, pana la concurenta sumei de 149.619 lei, ca neintemeiate", se mai arata in comunicat.

Castig de cauza a avut fostul sef al OPC Arges, Dan Cristian Libertatu, caruia i-a fost inlocuita obligatia de a nu depasi limita teritoriala a judetului Arges cu obligatia de a nu parasi teritoriul tarii.

Solutiile date asupra cererilor identificate anterior pot fi atacate cu recurs in termen de 24 de ore.

Tribunalul Prahova, Sectia Penala, a dispus acordarea unui nou termen de judecata la data de 25 februarie 2010 in dosarul penal nr. 4285/105/2009 stramutat de la Tribunalul Arges, in care Penescu Gheorghe Cornel, Facaleata Liviu Ilie, Gheorghe Constantin, Savaniu Marcel, Corpodean Sorin (si altii) au fost trimisi in judecata pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie.

Cei trei inculpati care se mai afla in arest preventiv in dosarul coruptiei din fotbal - Cornel Penescu, Gheorghe Constantin si Liviu Facaleata - au fost transferati, pe 21 septembrie 2009, de la Penitenciarul Colibasi, din judetul Arges, la Penitenciarul Margineni, din judetul Dambovita, inainte cu cateva zile de inceperea procesului la Tribunalul Ploiesti.

Cornel Penescu, patronul echipei FC Arges, a fost trimis in judecata si pe data de 11 septembrie, in calitate de actionar la SC PIC SA si asociat la alte doua firme, pentru dare de mita si instigare la infractiunea de fals intelectual savarsit in legatura directa cu infractiunea de dare de mita.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Cornel Penescu arest, #arestati dosar Penescu, #inculpati dosar Penescu arest , #FC Arges