Penescu mituia arbitri cu "trandafiri" si "merinde"

Joi, 20 Mai 2010, ora 12:39
1898 citiri
Penescu mituia arbitri cu "trandafiri" si "merinde"

Cornel Penescu obisnuia sa discute codificat despre "atentiile" oferite diversilor arbitri pentru ca acestia sa favorizeze pe FC Arges in disputele din Liga I. Conform marturiilor si stenogramelor convorbirilor telefonice existente in dosar, Penescu oferea arbitrilor "trandafiri" sau "merinde".

"Din ce stiu eu, inculpatul Penescu avea discutii cu inculpatul Gheorghe Constantin, iar uneori ma punea si pe mine sa ma interesez de arbitrii care puteau fi desemnati. Cunosc faptul ca inculpatii Penescu si Facaleata s-au hotarat inca de la inceputul sezonului 2008-2009 sa dea sume de bani arbitrilor si chiar mi-au cerut sa-l pun pe inculpatul Facaleata in legatura cu unii arbitri. Am inteles ca erau dispusi sa ofere pana la 25.000 de "trandafiri", fara ca eu sa-mi dau seama daca era vorba de lei, euro sau dolari", a declarat Mihaita Ianovschi, fost arbitru si unul din martorii acestui caz, informeaza Adevarul.

Mai mult, din stengramele convorbirilor telefonice dintre Penescu si Facaleata reiese extrem de clar modul in care cei doi se refereau la mituirea arbitrilor. Mai intai, patronul lui FC Arges isi indeamna omul de incredere sa-l sune pe Ionica Serea pentru a-l intreba daca este de acord sa "traga" cu pitestenii.

17.03.2009

Cornel Penescu: Liviule!

Liviu Facaleata: Da.

Cornel Penescu: Ia suna-l tu pe Serea! Zi-i daca are sange in instalatie...

A doua zi, Penescu ii solicita lui Facaleata sa se vada cu arbitrul Serea pentru a-i inmana acestuia suma convenita.

18.03.2009

Cornel Penescu: Sa traiti, domnu' Liviu. Nu e urgent, problema e ca trebuie sa ne pregatim, sa mergeti in excursie diseara, da?

Liviu Facaleata: Deci merg in excursie. Am inteles!

Cornel Penescu: Pai neaparat. Deci te duci in excursie...Iei merindele, da?

Liviu Facaleata: Cu? Cu temele facute, nu?

Cornel Penescu: Cu merindele. Cu merindele...

Liviu Facaleata: Da, da, da.

Cornel Penescu: Deci sa-ti pregatesti merindele. Sa le ai, da?

Liviu Facaleata: Da. Am inteles!

Cornel Penescu si Liviu Facaleata au fost arestati preventin la inceputul lunii mai, cei doi fiind acuzati ca i-au mituit pe arbitrii Ionica Serea si Marius Martis.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Penescu mita Serea Martis, #Penescu arestat preventiv, #Cornel Penescu stenograma , #FC Arges