Cand te crezi egalul lui Dumnezeu....

Sambata, 18 Aprilie 2009, ora 19:51
4505 citiri
Cand te crezi egalul lui Dumnezeu....

"Milionarii dupa gratii, asta-i moda, ne batem joc!", s-a victimizat Cornel Penescu la judecarea recursului la hotararea prin care a fost arestat pentru 29 de zile.

As merge chiar mai departe. George Becali si Cornel Penescu sunt exponentii celor carora bogatia le-a luat mintile, facandu-i sa se creada intangibili. Au ajuns dupa gratii nu doar niste milionari, in euro se-ntelege, ci niste falsi Dumnezei si bine ar fi ca demitizarile sa continue.

De sireturi cu Iisus

George Becali a uitat, daca a stiut vreodata, ca vanitatea este pacatul preferat al Diavolului, iar smerenia una dintre principalele calitati ale unui adevarat credincios.

Felul, extrem de violent, potrivit presei, in care si-ar fi obtinut de la taranii din jurul Bucurestiului multe dintre terenurile ce l-au facut atat de bogat, pomenile facute cu cardul de reporteri dupa el, sa-i stie tot poporul filantropia, impartirea banilor in pragul Palatului, liota de cersetori care il urmarea peste tot, renumele de binefacator, toate trebuie ca-i dadeau sentimentul unei puteri absolute.

"Vecinatatea" cu Dumnezeu i-a dat, probabil, si certitudinea ca-si poate face dreptate singur si tot ea l-a facut sa comita o adevarata blasfemie in Saptamana Patimilor: "Iisus in puscarie!" Daca e sa pastram cheia sa mistica, acesta nu pot fi decat vorbe dictate de Diavol.

Vreme de doua saptamani, George Becali a avut tot timpul sa-si constientizeze conditia pamanteana: "Mi-a dat Dumnezeu o palma", a recunoscut el la iesirea din arest. Scuzele prezentate vineri instantei pentru felul in care s-a comportat la infatisarile anterioare, scuze care se poate sa fi contribuit la decizia de eliberare, declaratiile retinute de dupa eliberare ar putea fi prime mici semne de smerenie sau doar o noua strategie.

Daca a invatat sau nu ceva din cele doua saptamani petrecute in arest, daca vom vedea intr-adevar alt George Becali, dupa cum promite, ne vom convinge cat de curand. De la schimbarea parului la cea a naravului e totusi cale lunga.

Pe Tronul din Pic

Cornel Penescu s-a imbolnavit si el de intangibilitate, fara deliruri mistice insa. A avut doar deliruri de viteza. Dumnezeul de Pitesti, pe tronul sau de Pic, nu-si imagina ca i se poate intampla ceva tocmai lui. Cine sa-si permita vreodata sa intre la el in birou? Trufia fara margini l-a si infundat.

A vorbit fara perdea la telefon despre mita si mituiti, ba chiar a pastrat in propriul birou proba suprema impotriva sa: un CD pe care se afla filmul "ungerii" lui Gheorghe Constantin, CD pe care scrisese cu mana lui "spaga lui Constantin".

Asta e mai mult decat coruptie in sens penal. Exista o multime de corupti in Romania care traiesc cu frica, nu mai stiu cum sa ascunda probele, sa fie cat mai discreti. La Cornel Penescu vorbim despre o inspaimantatoare coruptie a mintii.

Primul pas dintr-un drum foarte lung

De aceea, decizia instantelor de a-i baga dupa gratii nu a fost deloc aberanta. Orice masura penala are si, daca nu chiar in primul rand, o valoare de exemplu, de aviz amatorilor. De aceasta data vizati sunt "Dumnezeii" Romaniei.

Judecatorii le-au fisurat probabil certitudinea intangibilitatii si potentialul de sfidare fara margini a insasi notiunii de onestitate.

Sigur ca pana la o justitie cu adevarat functionala, dincolo de orice suspiciune, este drum lung, teribil de lung. Dar orice calatorie, oricat de lunga, incepe cu un prim pas. El a fost facut si prin seismul pe care l-a provocat in Olimp este extrem de important.

Posibil sa nu mai urmeze un al doilea pas. Posibil ca acest inceput de asanare sa fie doar o floare in mijlocul unei ierni de neinvins a coruptiei. Oricum ar fi insa, aceasta prima readucere printre oameni a falsilor Dumnezei merita salutata si incurajata.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Becali Dumnezeu, #Becali Penescu arest , #stiri Cornel Penescu