De la seniorul Coposu la aventurierul Pavelescu

Autor: George Arun (DW) - colaborator Deutsche Welle
Miercuri, 18 Mai 2022, ora 12:29
5235 citiri

Mulți s-au întrebat de-a lungul timpului cum a fost posibil ca PNȚCD să ajungă un partid de buzunar. Să se reducă la o mână de membri fără nume, fără idealuri, fără ideologie.

Biroul Național de Conducere al PNȚCD i-a înmânat în urmă cu câteva zile lui Liviu Dragnea „Medalia Omagială Iuliu Maniu“. Medalia este gravată cu chipul fondatorului PNȚCD Iuliu Maniu, iar pe verso cuprinde harta României Mari și cele patru principii ale partidului: democrație desăvârșită, morală creștină, patriotism luminat și dreptate socială. Că Liviu Dragnea a călcat în picioare toate principiile partidului fondat de Iuliu Maniu nu este un secret pentru nimeni. De la Maniu și Coposu la pușcăriașul Dragnea nu a fost nevoie decât de o aruncătură de băț din partea arhitectului acestei blasfemii, anume a președintelui PNȚCD Aurelian Pavelescu.

Liviu Dragnea a participat la ședința forului de conducere al țărăniștilor unde a fost parafată o alianță contra naturii între PNȚCD și Alianța pentru Patrie (APP), partid fondat în toamna anului trecut de fostul stăpân absolut al PSD și de bodyguardul său politic Codrin Ștefănescu.

După ispășirea a 2 ani din pedeapsa de 3 ani și 6 luni în dosarul angajărilor fictive la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, Dragnea a fost eliberat condiționat. Nu a stat decât câteva luni pe tușă. La înființarea partidului în septembrie 2021 avea să declare: „Alianţa pentru Patrie s-a născut practic din lacrimi, din deznădejde şi din suferinţă, a noastră a tuturor, recunoscută sau nerecunoscută, dar şi din speranţa că încă se mai poate recupera România“. Se prea poate ca lacrimile lui Dragnea să-i înduioșeze pe mulți români la alegerile din 2024 în contul acestui poporanism deșuchiat pe care îl propovăduiește acum fostul stăpân al PSD.

De cealaltă parte, oportunistul președinte al PNȚCD Aurelian Pavelescu anunță într-un comunicat că alianța abia parafată, formată din partide suveraniste, este vitală întrucât „actualele instituţii ale UE, prin încălcarea tratatelor constitutive, doresc confiscarea suveranităţii statelor membre, cele mai grave acţiuni fiind de nerecunoaştere a Constituţiilor votate de popoarele europene.“

Aventurierul politic Aurelian Pavelescu a trecut pe la cinci partide: Partidul Național Liberal, partidul extremist Dreapta Națională, Partidul Democrat, Partidul Inițiativa Națională și Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, al cărui președinte este din 2010. A jucat însă de fiecare dată la pierdere.

Cum a fost dărâmat cărămidă cu cărămidă PNȚCD

După moartea lui Corneliu Coposu și guvernarea CDR în legislatura 1996-2000, partidul lui Iuliu Maniu a fost făcut praf și pulbere. Constantin Dudu Ionescu, Andrei Marga, Victor Ciorbea, Gheorghe Ciuhandu, Marian Miluț și Aurelian Pavelescu au fost președinții care au dărâmat, cărămidă cu cărămidă, ceea ce construise Corneliu Coposu. S-a dovedit că unii dintre aceștia au fost colaboratori ai Securității.

Mulți s-au întrebat de-a lungul timpului cum a fost posibil ca PNȚCD să ajungă un partid de buzunar. Să se reducă la o mână de membri fără nume, fără idealuri, fără ideologie. Răspunsul se află în spatele ușilor închise ale puterii oculte. Mai exact, ale fostei Securități. Dacă partidul și-ar fi păstrat aliniamentul în care îl lăsase Corneliu Coposu, ar fi fost cel mai de temut adversar al PSD-ului de azi, în condițiile în care PNL s-a dovedit de-a lungul timpului a fi un partid ascultător, dispus să facă alianțe contra naturii pentru a participa la banchetul puterii.

Revenind la ceasul de taină în care oportunistul Aurelian Pavelescu a bătut palma cu pușcăriașul Liviu Dragnea, reținem și faptul că președintele PNȚCD este acuzat de europarlamentarul țărănist Cristian Terheș că ar fi cauzat un prejudiciu partidului de 688.000 de lei. În plus, tot Pavelescu este acuzat că a vândut sediul istoric al PNȚCD din strada Clemenceau din centrul Bucureștiului patronului firmei Rotary Construcții la un preț subevaluat față de prețul pieței.

Afaceri, oportunism, jocuri de culise, lozinci patriotarde

Corneliu Coposu spunea într-un interviu: „Patriotismul este o dragoste discretă pentru ţară, o disponibilitate de a-ţi da oricând viaţa pentru ea şi de a nu mărturisi acest sentiment. Găsesc că afişarea patriotismului este indecentă. Un om care simte dragostea pentru ţară, un om care este decis ca în interesul ţării să-şi sacrifice propria existenţă nu are să se bată pe piept cu sentimentul acesta.

Deutsche Welle

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.#Corneliu Coposu, #Liviu Dragnea, #Romania, #politica, #PN CD , #stiri Corneliu Coposu