DNA a pus sechestru pe averea fostului ministru Corneliu Dobritoiu

Marti, 14 Mai 2013, ora 11:07
4413 citiri
DNA a pus sechestru pe averea fostului ministru Corneliu Dobritoiu
Foto: Arhiva

Directia Nationala Anticoruptie a decis punerea sub sechestru a averii senatorului PNL Corneliu Dobritoiu, fost ministru al Apararii, in vederea asigurarii ca prejudiciul adus MApN in dosarul "case pentru generali" va putea fi recuperat.

In data 16 aprilie, DNA a inceput urmarirea penala fata de general maior in rezerva Corneliu Dobritoiu si general de brigada in rezerva Traian Pigui, fost sef al Directiei domenii si infrastructura din MApN, cei doi fiind acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale, s-a stabilit ca "invinuitul Corneliu Dobritoiu a inchiriat si, ulterior, a cumparat, in regim subventionat, o locuinta de serviciu de la Ministerul Apararii Nationale, cu incalcarea prevederilor legale, facand uz de declaratii false care au fost de natura sa ii induca in eroare pe membrii comisiei de vanzare".

Astfel, la data incheierii contractului de vanzare-cumparare a locuintei de serviciu din Bucuresti, contractul de inchiriere era expirat (din data de 29.06.2005), nefiind astfel indeplinita conditia existentei unui contract de inchiriere valid la momentul vanzarii.

De asemenea, procurorii sustin ca declaratia notariala data la 08.06.2005 de catre Dobritoiu Corneliu nu corespunde realitatii, deoarece, la momentul respectiv, acesta detinea impreuna cu sotia sa o locuinta proprietate personala.

Alaturi de Dobritoiu, alte 10 persoane cu functii de conducere din MApN au achizitionat, in conditii nelegale, locuinte de serviciu la pret subventionat. Si fata de aceste persoane se efectueaza acte de urmarire penala, informeaza DNA.

Valoarea prejudiciului produs Ministerului Apararii Nationale este estimata la suma de 1,2 milioane de lei.

Dosarul Dobritoiu: Inca zece colonei si generali, urmariti penal

Corneliu Dobritoiu a negat tot timpul acuzatiile aduse si a acuzat la randul sau interventii politice. Senatorul PNL a contestat inceperea urmaririi penale, dar DNA i-a respins contestatia.

DNA a respins contestatia fostului ministru Dobritoiu - Va fi audiat luni

Jurnalistii de la Evenimentul Zilei au prezentat public cateva documente oficiale din care ar rezulta ca vila din Ganeasa, judetul Ilfov, pe care Dobritoiu o detinea cand a primit, in mod ilegal, o locuinta de serviciu de la MApN, nu era casa de vacanta, asa cum a declarat ministrul in apararea sa, ci avea destinatia de locuinta.

In declaratia de avere depusa la Senat de Corneliu Dobritoiu la data de 19.12.2012 figureaza un teren intravilan de 4.600 de mp in comuna Ganeasa, dobandit in 1999, al carei titular este sotia sa, Viorica Dobritoiu, iar la capitolul cladiri apar o "constructie in regie proprie" de 394 de mp, inceputa in 2004 si inscrisa ca si casa de vacanta, al carei titular este tot sotia senatorului, precum si un apartament de aprox. 169 de mp, din 2007, al caror titulari sunt amandoi sotii Dobritoiu.

In declaratia de avere mai figureaza bijuterii de 20.000 de euro si un credit la Volksbank contractat in 2007 si scadent in 2023 de 250.000 de euro.

La capitolul venit anual incasat, senatorul a trecut pensia de la MapN de 48.168 lei si salariul sotiei de 75.520 lei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sechestru avere Dobritoiu, #Corneliu Dobritoiu secrestru, #Dobritoiu urmarit penal, #Dobritoiu case generali , #ministrul Apararii