MApN retrage 800 de grade militare. Isarescu, Mihai-Razvan Ungureanu, Sorin Blejnar si Hagi, cu epoletii usurati

Duminica, 04 Noiembrie 2012, ora 19:02
238409 citiri
MApN retrage 800 de grade militare. Isarescu, Mihai-Razvan Ungureanu, Sorin Blejnar si Hagi, cu epoletii usurati
Foto: Arhiva

Fostul procuror general Laura-Codruta Kovesi, prezentatorul TV Robert Turcescu si presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si-au pierdut gradele militare, ca urmare a solicitarilor proprii inaintate ministrului Apararii Nationale.

De asemenea, ca urmare a unei analize efectuate de catre comisia constituita prin ordin al ministrului Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, pentru verificarea modului de acordare a gradelor si inaintare in grad a ofiterilor in rezerva din M.Ap.N, s-a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor in rezerva pentru cazurile din anii 2011 si 2012, in care nu au fost indeplinite conditiile prevazute de Legea 80/1995, se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii.

Situatia ordinelor de avansare sau acordare a gradelor in rezerva, emise in anii 2011 si 2012, si care nu indeplinesc conditiile legale, este:

- persoane care au fost inaintate in grad in anul 2011: 316

- persoane carora li s-au acordat grade in rezerva in anul 2011: 426

- persoane care au fost inaintate in grad in anul 2012: 77

- persoane carora li s-au acordat grade in rezerva in anul 2012: 16

"Lista este foarte bogata si abunda in nume de politicieni, ori nu au nici un merit. Singurul merit pe care il au este ca din cand comenteaza si au un gand bun despre armata. Unii n-au facut nici armata, altii au facut demult", a precizat ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, la Antena 3.

"Consideram ca noi ne situam in linia legii si in aceeasi nota de valori cu celelalte state membre NATO. Cu certitudine sunt motivate juridic", a adaugat acesta.

Ministrul Apararii Nationale a adaugat ca 2010 a fost un an "generos" in acordarea de grade militare si ca analiza va continua, chiar pana la momentul revolutiei.

Pe listele celor care si-au pierdut gradul se numara si urmatorii:

- Deputatul PDL pentru diaspora William Brinza, caruia I s-a acordat in rezerva gradul de locotenent-colonel, de la gradul de soldat, in 2010.

- Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, inaintat la rangul de la colonel de la cel de locotenent-colonel, in rezerva, in 2010.

- Senatorul UDMR Verestoy Attila, avansat la gradul de colonel, de la cel de capitan, in 2010.

- Gheorghe Hagi, caruia i s-a acordat gradul de colonel, de la gradul de soldat, in 2011.

- Fostul sef ANAF, Sorin Blejan, avansat la gradul de colonel, de la locotenent-colonel, in 2011.

- Fost fotbalist Ladislau Boloni, avansat de la gradul de sublocotenent la cel de colonel, in 2011.

- Helmut Duckadam, avansat de la maior la colonel, in 2011.

- Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, avansat la gradul de colonel, de la cel de locotenent, in 2011.

- Selectionerul Romaniei, Victor Piturca, avansat la gradul de comandor, de la cel de capitan, in 2011.

- Fostul director al Metrorex, Gheorghe Udriste, avansat de la gradul de locotenent la cel de colonel, in 2011.

- Fostul premier Mihai-Razvan Ungureanu, avansat de la locotenent maior la colonel, in 2011.

Cititi listele complete:

Citește și:
Diana Şoşoacă, dată jos de pe scenă la mitingul lui George Simion. ”Ajutor, ajutor, ajutor! Avem nevoie de jandarmi!” VIDEO
Diana Şoşoacă, dată jos de pe scenă la mitingul lui George Simion. ”Ajutor, ajutor, ajutor! Avem nevoie de jandarmi!” VIDEO
Senatoarea independentă Diana Şoşoacă s-a urcat pe o scena improvizată, duminică, în Piaţa Victoriei, la mitingul organizat de AUR, însă protestatarii i-au cerut să coboare şi i-au...
Deputatul PSD surprins în imagini intime cu un tânăr susține că nu el apare în poze și că nu-și dă demisia din Parlament: „Ăsta e punctul meu de vedere”
Deputatul PSD surprins în imagini intime cu un tânăr susține că nu el apare în poze și că nu-și dă demisia din Parlament: „Ăsta e punctul meu de vedere”
Deputatul Aurel Bălăşoiu a declarat duminică, 2 octombrie, la Antena 3, despre imaginile compromiţătoare care au fost difuzate în presă şi care au dus la excluderea lui din PSD, că nu...
Comentarii
Poza ORD
ORD
rank 5
Poza Guvernul Ponta Elodia Munchhausen
Guvernul Ponta Elodia Munchhausen
rank 5
Sunt în listă Ponta și Antonescu? Și ei au fost avansați fraudulos.