Predare de stafeta la MApN - Ponta se lauda cu bunicul dezertor

Marti, 08 Mai 2012, ora 12:45
4936 citiri
Predare de stafeta la MApN - Ponta se lauda cu bunicul dezertor
Foto: Digi 24

Fostul ministru al Apararii, Gabriel Oprea, i-a predat stafeta inlocuitorului sau, Corneliu Dobritoiu, in cadrul unei ceremonii organizate la sediul ministerului, la care a participat si premierul Victor Ponta.

"Am venit la acest ceremonial pentru a sublinia respectul pe care il am pentru o institutie fundamentala a statului roman. Nu pretind ca stiu foarte multe despre Armata, cele sase luni de stagiu obligatoriu nu m-au ajutat asa mult in acest sens, dar stiu ca veti avea din partea mea respectul pe care il meritati si sprijinul pentru a va putea pastra demnitatea", a spus premierul Ponta.

Acesta i-a cerut actualului sef de la Aparare "sa uite de orice fel de politica, treaba dumneavoastra nu este politica". "Domnul Dobritoiu provine tot din randurile dumneavoastra, ale militarilor, si va raspunde in fata mea, dincolo de orice batalie politica cu care nu trebuie sa aveti nicio legatura", a adaugat noul sef al Executivului.

"M-am gandit, in drum spre dumneavoastra, ca bunicul meu, colonel Ponta Gheorghe, a dezertat din armata austro-ungara, a trecut in Romania si s-a inscris in armata romana. Nu stiu daca voi reusi sa ma ridic la nivelul lui, dar din partea mea veti avea tot sprijinul", a asigurat liderul pesedist.

In finalul discursului, Ponta i-a multumit presedintelui UNPR, Gabriel Oprea, urandu-i noului ministru "un mandat cat mai lung si plin de succes".

Militarii gandesc cu inima

Fostul sef al MApN, Gabriel Oprea, s-a declarat onorat ca s-a aflat la conducerea instititutiei fundamentale a statului roman.

"Militarii gandesc si cu inima pentru armata romana. Timp de doi ani jumatate, intr-o perioada de criza, cu un buget de avarie, am putut sa gestionam acesti bani pentru a ne indeplini misiunea in Romania si in teatrele de operatiuni, pentru a primi respectul si aprecierea la nivel international", a spus Oprea la predarea mandatului.

In incheiere, presedintele UNPR a subliniat ca "plec de la minister cu constiinta faptului ca mi-am facut datoria, plec cu fruntea sus".

De cealalta parte, Dobritoiu a spus ca, in mandatul sau, va pune accent pe continuitate in ceea ce priveste participarea in teatrele de operatiuni, ca doreste modificarea statutului cadrelor militare si considera scutul antiracheta de importanta strategica.

"La nivelul Parlamentului, intentionam sa dezvoltam un dialog social activ, pentru a ameliora unele din probeleme pe care le traiesc colegii nostri in rezerva", a incheiat noul sef din MApN.

Schimbul din fruntea MApN are loc dupa ce Guvernul Ungureanu a cazut in urma unei motiuni de cenzura, iar Cabinetul Ponta a fost numit in functie, primind, luni, votul de incredere al Parlamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dobritoiu preluare portofoliu MAPN, #Ponta bunic dezertat armata , #ministrul Apararii