De ce a cerut Dobritoiu locuinta de serviciu: Avea doi copii si statea cu parintii

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 22:40
5821 citiri
De ce a cerut Dobritoiu locuinta de serviciu: Avea doi copii si statea cu parintii

Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu, trimis in judecata in dosarul privind cumpararea unor locuinte de serviciu in baza unor declaratii false, a cerut o casa cu patru camere de la MApN pe motiv ca statea cu parintii si are doi copii, sustin procurorii in rechizitoriu.

Potrivit rechizitoriului, la 2 aprilie 1999, Corneliu Dobritoiu, indeplinind functia de "ofiter de stat major international" in cadrul Cartierului General al NATO de la Bruxelles, a cerut ministrului Apararii Nationale aprobarea de a i se repartiza o locuinta de serviciu cu patru camere, in garnizoana Bucuresti.

"Mentionez ca pana anul trecut, fiind divortat si avand un copil, am locuit la parintii mei. In anul 1998, m-am recasatorit, iar sotia mea are si ea un copil. In aceasta situatie, conditiile locative ale apartamentului parintilor mei nu satisfac nevoile reale ale celor doua familii, pentru a trai in conditiile unui confort minim", preciza Dobritoiu, intr-un raport inregistrat la cabinetul ministrului in 5 aprilie 1999.

Corneliu Dobritoiu, trimis in judecata in dosarul "Case pentru generali"

Generalul maior in rezerva Corneliu Dobritoiu mentiona atunci in raport ca fiul sau vitreg avea 23 de ani si era student, iar fiica sa avea 17 ani si era eleva.

Astfel, conform unei repartitii din 29 iunie 2000 a UM 02515 Bucuresti, lui Dobritoiu i-a fost data o locuinta de serviciu cu chirie pe strada Traian din sectorul 3, cu o suprafata utila de 115,24 metri patrati. Contractul de inchiriere a fost semnat in perioada de 29 iunie 2000 - 29 iunie 2005.

Anchetatorii sustin ca, odata cu incheierea contractului, Dobritoiu a prezentat o serie de documente printre care se numarau si un certificat medical din 29 decembrie 1999, emis pe numele sotiei sale, Viorica Dobritoiu, prin care se atesta ca aceasta "sufera de o anumita boala (ce-i da dreptul la o camera in plus) eliberata pentru a servi la spatiu locativ" si o declaratie pe proprie raspundere in care acesta mentiona ca nu detine nicio locuinta proprietate personala sau din fondul de stat si nu a cumparat locuinta in baza Legii nr.61/1990 sau a Legii nr.85/1992.

Dobritoiu: Am cerut sa fiu scos de sub urmarire penala, nu sunt probe, eram in misiune NATO

"Se poate observa ca pe cartea de identitate a lui Samson Dumitru (fiu vitreg) la viza de stabilire a resedintei este inscrisa ca data de incepere 28.02.2000 (s-a mentionat in raport ca este student si nu are unde locui, si in consecinta se impune acordarea unei camere in plus), in conditiile in care acesta era deja casatorit, avand domiciliul intr-o locuinta proprietate personala din Municipiul Piatra Neamt. In aceste conditii, inserarea acestuia in spatiul locativ pe care inv. gl. mr. (rez.) Dobritoiu Corneliu intentiona sa-l obtina in mod nelegal de la Ministerul Apararii Nationale, nu poate fi interpretata decat ca o forma de premeditare a ilegalitatii ce urma sa fie savarsita", arata procurorii, in rechizitoriu.

Potrivit anchetatorilor, Dobritoiu cumparase, la 18 ianuarie 1994, in regim subventionat, de la SC Titan Administratie Locativa SA Sector 3, o locuinta compusa dintr-o camera pe strada Racari, aceasta fiind atribuita din fondul locativ al Ministerului Apararii Nationale. Imobilul a fost vandut de generalul maior in rezerva pe 31 ianuarie 1994, cu 80.000 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dobritoiu ministru case generali, #dosar Dobritoiu locuinta serviciu, #ministru solicitare locuinta serviciu cop , #PNL