Dobritoiu ar putea afla sentinta in dosarul "Case pentru generali" - Procurorii cer ani grei de inchisoare

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 07:41
3859 citiri
Dobritoiu ar putea afla sentinta in dosarul "Case pentru generali" - Procurorii cer ani grei de inchisoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Instanta suprema ar putea anunta miercuri sentinta in dosarul fostului ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu, in dosarul "Case pentru generali".

In acest caz s-au cerut pedepse de peste sapte ani de inchisoare pentru cei acuzati. Pe 9 martie, magistratii de la ICCJ au amanat o decizie pana miercuri, 18 martie.

De asemenea, procurorul DNA a cerut si degradarea militara a celor implicati in dosar.

Dosarul "Case pentru generali", finalizat de ICCJ - Dobritoiu asteapta decizia

In apararea inculpatilor, avocatii au invocat vidul legislativ care exista la data producerii faptelor de care acestia au fost acuzati, in ce priveste conditiile in care casele de serviciu puse la dispozitie de Ministerul Apararii puteau fi cumparate. Astfel, sustin aparatorii, generalii si coloneii nu pot fi trasi la raspundere pentru faptul ca le-au cumparat.

Corneliu Dobritoiu, trimis in judecata in dosarul "Case pentru generali"

Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu, in prezent senator PNL, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in dosarul "Case pentru generali", pe 4 septembrie 2013. Dobritoiu este acuzat de abuz in serviciu si fals intelectual.

Senatorul PNL face parte dintr-un lot de 11 persoane, printre care un comandor si 7 generali de armata, care au detinut functii de conducere in Ministerul Apararii pentru care DNA a decis trimiterea in judecata in legatura cu achizitionarea, in conditii nelegale, a unor locuinte de serviciu la pret subventionat.

Procurorii DNA au decis astfel trimiterea in judecata a general maior in rezerva Corneliu Dobritoiu, "in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial si participatie improprie la fals intelectual, toate cu consecinte deosebit de grave".

Dobritoiu, fost ministru al Apararii, urmarit penal in scandalul "Case pentru generali" (Video)

Conform rechizitoriului, in perioada 1999-2005, inculpatul Traian Pigui, in calitate de sef al Directiei Domenii si Infrastructuri din Ministerul Apararii Nationale, s-a implicat in atribuirea, in conditii nelegale, a unor locuinte de serviciu, (dintre care unele preluate de la RAPPS), pentru a fi cumparate la pret subventionat, in baza Legii 562/2004, de catre beneficiari - cadre militare cu functii de conducere din MApN (la data faptelor).

Traian Pigui a intocmit, in mod nelegal, adrese de repartitie a unor locuinte de serviciu si a acordat avize de repartizare ce nu erau in concordanta cu legea, dar prin documentele astfel intocmite, i-a indus in eroare pe membrii comisiilor de auditare formate in vederea vanzarii in regim subventionat a acestor locuinte, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Prin urmare, membrii comisiilor respective au intocmit, in fals, mai multe documente oficiale, in baza carora s-au vandut locuintele in regim subventionat.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Dobritoiu sentinta case generali, #decizie ICCJ Dobritoiu, #decizie ICCJ Case pentru generali, #Dobritoiu proces case , #proces
Comentarii