Cazul Mircea Basescu - Bercea: Ce spun senatorii de raspunsul primit de la SPP

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 15:04
3335 citiri
Cazul Mircea Basescu - Bercea: Ce spun senatorii de raspunsul primit de la SPP

Presedintele Comisiei de Aparare din Senat, Corneliu Dobritoiu, a spus ca SPP si-a indeplinit misiunile in baza legii, in cazul Mircea Bsescu.

Fostul ministru al Apararii a precizat ca raportul SPP da raspunsuri clare asupra temelor solicitate si ca fratele presedintelui nu a beneficiat de protectie informativa.

"Din raportul SPP rezulta ca SPP si-a indeplinit misiunile in baza legii si nu avem nimic de comentat. Speram ca dincolo de campul de lupta politic, la nivel judiciar, responsabilitatile sa fie stabilite", a declarat Dobritoiu, miercuri.

Acesta a precizat ca acuzatiile aduse la lumina de presa privind fratele lui Traian Basescu sunt foarte grave si aduc atingere serioasa imaginii Romaniei in plan international, apreciind ca in alte state au fost demnitari care si-au dat demisia.

Raportul SPP, in comisia de aparare a Senatului

Membrii Comisiei de Aparare din Senat s-au intalnit miercuri, pentru a dezbate raportul Serviciului de Protectie si Paza in cazul Mircea Basescu.

Raportul SPP a fost trimis inca de saptamana trecuta la Parlament, iar presedintele Comisiei de Aparare a Senatului, Corneliu Dobritoiu, a declarat ca serviciul si-a respectat "fara dubii" obligatiile in acest caz.

Serviciul de Protectie si Paza a trimis la Parlament raportul cerut saptamana trecuta, dupa ce opinia publica a fost informata in legatura cu intalnirile frecvente intre Bercea Mondial si Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei.

Si SRI a prezentat Parlamentului un raport in cazul Bercea. Directorul SRI, George Maior, a declarat ca serviciul a prezentat informari cu privire la activitatea lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, inca din 2001, dar a subliniat ca presedintele Traian Basescu a avut dreptate atunci cand a spus ca nu a fost informat despre legaturile avute de fratele sau cu acest clan.

Citeste si:
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
La începutul lunii septembrie, imediat după scandalul demiterii lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, atât PSD, cât și USR PLUS și AUR au anunțat că depun moțiune de...
Sursa: Ziare.com