Vadim Tudor nu poate candida la europarlamentare - Tribunalul Bucuresti

Duminica, 06 Aprilie 2014, ora 22:16
3761 citiri
Vadim Tudor nu poate candida la europarlamentare - Tribunalul Bucuresti

Tribunalul Capitalei a respins, ca neintemeiata, contestatia lui Corneliu Vadim Tudor privind candidatura sa la alegerile europarlamentare, insa decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

Vadim Tudor a contestat la Tribunalul Bucuresti (TB) decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care i-a fost respinsa candidatura, demersul sau fiind respins, duminica, de aceasta instanta.

Hotararea TB va putea fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o decizie definitiva in cel mult doua zile de la inregistrarea cererii, dar nu mai tarziu de 15 aprilie.

"In 27 martie, cand la orele 13:00, noi am depus lista cu 225.000 de semnaturi, puteam depune si mai multe, dar era inutil, pana la ora 24:00, cand a incheiat lucrarile BEC-ul, erau 11 ore. Aveau timp sa receptioneze listele, niste oameni din corpul lor tehnic au verificat, nu puteau sa vada ca e o inadvertenta, ca e o chestiune minora? Ne spuneau si le remediam, cum au facut si cu alte partide, dar noua nu ne-au spus. Pentru reaua lor credinta vor plati chiar penal", spunea Corneliu Vadim Tudor, in fata jurnalistilor, vineri, la Tribunalul Bucuresti.

Tot la TB s-au mai judecat alte 24 de contestatii la decizii similare ale BEC. Intre acestea s-au numarat cele depuse de Mircea Diaconu, Gheorghe Funar si Noua Republica.

In cazul lui Diaconu, TB a decis, sambata, admiterea contestatiei lui Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare. In cazul lui Gheorghe Funar si al Partidului Noua Republica, condus de Mihail Neamtu, instanta bucuresteana a hotarat sa respinga contestatiile acestora la deciziile BEC.

In cazul in care deciziile luate de TB vor fi mentinute si de Curtea de Apel Bucuresti, nici Funar si nici membrii partidului Noua Republica nu se vor putea inscrie in cursa pentru europarlamentare.

BEC a respins, in 2 aprilie, candidaturile depuse pentru alegerile europarlamentare in numele PRM de Corneliu Vadim Tudor si Gheorghe Funar, precum si cele depuse de Partidul Verde, Partidul Ecologist Roman si Noua Republica, Partidul Alianta Socialista, Alianta Nationala a Agricultorilor, Partidul Dreptatii Sociale. Totodata, in sedinta BEC a fost respinsa candidatura independenta a lui Mircea Diaconu.

Eveniment Quarterly Report

George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
Preşedintele AUR, George Simion, a continuat seria întâlnirilor la nivel internaţional în această săptămână la Bruxelles, anunţă, sâmbătă, reprezentanţii formaţiunii. ”Ne...
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit vineri seară, 8 decembrie, despre alegerile din 2024. Edilul a declarat că principalul său contracandidat la alegerile locale din 2024 va...
#Vadim europarlamentare, #Vadim contestatie tribunal, #Vadim Tudor europarlamentare 2014 , #alegeri