Corneliu Vadim Tudor - Ce promite

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 13:41
5721 citiri
Corneliu Vadim Tudor - Ce promite
Foto: radioresita.ro

Corneliu Vadim Tudor, candidatul PRM la alegerile prezidentiale, promite ca, daca va ajunge la Cotroceni, va pune punct "imposturii de stanga-dreapta", va revizui Constitutia si va da locuri de munca, prin lege, absolventilor de facultate.

Politica externa

Candidatul PRM la prezidentiale spune ca vrea sa sprijine integrarea, pe mai multe planuri, "a Republicii Moldova, pana la Marea Unire", precum si comunitatile de romani din afara tarii.

Armata/servicii

De asemenea, Corneliu Vadim Tudor vrea ca Romania sa nu fie implicata in conflicte externe care nu o privesc si "promovarea pacii si a unei neutralitati active".

"Redarea demnitatii Armatei si Bisericii, care trebuie sa fie ferite de lipsuri si de servituti umilitoare", adauga acesta.

Totul despre candidatul Corneliu Vadim Tudor

Sanatate, educatie

Totodata, candidatul PRM la prezidentiale spune ca trebuie un program de stopare a "exodului creierelor" din tara, precum si readucerea celor plecati deja la munca in afara granitelor: "Absolventii liceelor, facultatilor si scolilor profesionale vor primi, prin lege, repartitii si locuri de munca in Romania".

"Toti cetatenii tarii sa beneficieze de gratuitate in domeniul sanatatii si al invatamantului", mai promite Vadim Tudor.

Justitie

Fostul europarlamentar a precizat ca urmareste modificarea Legii Fundamentale a tarii, precum si verificarea finantelor nationale si crearea de locuri de munca.

"Masurile principale pe care le voi adopta vizeaza revizuirea Constitutiei, prin sporirea atributiilor presedintelui Romaniei, pe baza unui moratoriu cu intreaga clasa politica", a spus Corneliu Vadim Tudor.

Totodata, el a promis un "razboi total impotriva mafiei" si a celor "55 de mari clanuri interlope care capuseaza tara".

"E o criza ingrozitoare in aceasta tara. Datorita spiralei internationale a crizei, dar si crizei provocate de mafia autohtona si mafia bastinasa. Nu mai suporta tara asta, sa stiti. Sa nu se mizeze prea mult pe pasivitatea acestui popor. O fi in secolul XX ciclicitatea razmeritelor populare rara, numai doua intr-un secol, 1907-1989, dar acuma s-au comprimat si timpii si spatiile. O sa vedeti ce se va intampla", a declarat fostul europarlamentar.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

"Expulzarea din tara a asasinilor economici straini si romani si, de la caz la caz, judecarea si arestarea lor in regim de urgenta; confiscarea averilor facute prin frauda si blocarea conturilor pe care le au in strainatate marii infractori; desecretizarea contractelor de privatizare si de concesionare frauduloase si anularea lor - Petrom, Sidex, Romtelecom, Romcim, BCR, Rosia Montana -, precum si nationalizarea mai multor active si banci, pentru alimentarea rezervelor financiare ale Statului", mai vrea candidatul PRM la prezidentiale.

Economie

Acesta mai promite "decretarea starii de urgenta in Economie; verificarea, la sange, a situatiei finantelor tarii, precum si relansarea Economiei si crearea de locuri de munca reale punandu-se un accent deosebit pe principalele ramuri care pot mari PIB-ul: agricultura si turismul".

Totodata, Corneliu Vadim Tudor promite marirea pensiilor si salariillor cu cate 25 la suta, reducerea TVA si a cotei unice de impozitare la 10 la suta, iar printre domeniile care ar urma sa primeasca procente importante din PIB se numara Sanatatea, Educatia, Justitia si Cultura.

De asemenea, candidatul PRM la prezidentiale vrea ca statul sa cumpere pamanturile necultivate si sa se infiintese unitati agricole de stat.

Este a cincea oara cand liderul PRM candideaza la alegerile prezidentiale, dupa incercarile nereusite din 1996, 2000, 2004 si 2009.

Aceste articole de prezentare a candidatilor la alegeri sunt realizate pe baza programului prezidential si declaratiilor fiecaruia dintre ei. Unde exista putine date, vor fi actualizate in timpul campaniei electorale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#ce promite Corneliu Vadim Tudor, #candidati alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #Turul 1 Alegeri Prezidentiale 2014, #Campanie Corneliu Vadim Tudor prezidentiale 2014, #ce promit candidatii , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014