UPDATE: Corneliu Vadim Tudor nu are imunitatea in pericol

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 21:32
3601 citiri
UPDATE: Corneliu Vadim Tudor nu are imunitatea in pericol
Foto: Arhiva (Antena3)

Parlamentul European a primit o solicitare de aparare a imunitatii europarlamentarului roman Corneliu Vadim Tudor, nu de ridicare a acesteia, asa cum anuntase initial eronat purtatorul de cuvant Federico de Girolamo.

Purtatorul de cuvant al PE a confirmat ca este vorba de o greseala care ii apartine.

Cererea a fost transmisa presedintelui PE, care a remis-o Comisiei Juridice din organismul european si va fi luata in discutie pe 19 decembrie.

C.V. Tudor a formulat o astfel de cerere in primavara acestui an, la acel moment raportor fiind desemnata Diana Wallis.

Solicitarea lui Vadim Tudor a fost facuta in contextul scandulului provocat de evacuarea PRM din sediul din strada Emile Zola.

Europarlamentarul PRM Corneliu Vadim Tudor cercetat de OLAF

C.V. Tudor: E un scenariu marca Monica Macovei

Prima reactie a europarlamentarului C.V. Tudor la auzirea noilor informatii (initial eronate) de la Bruxellles a fost ca solicitarea prin care se cere ridicarea imunitatii in cazul lui este un scenariu cusut de eurodeputatul PDL, Monica Macovei.

Procuror din dosarul lui Vadim, acuzat ca a facut acte de urmarire penala nelegale

"Nu exista asa ceva, nu am auzit de asa ceva. Este un plan al Monicai Macovei. Ea se pricepe la scenarii de genul asta. Ea coase intrigi. Ce sa comentez la asa ceva?", a opinat Corneliu Vadim Tudor la Antena 3.

"Nu Parlamentul European a cerut ridicarea imunitatii, ci organele lui Traian Basescu. Sa-ti fie rusine, Traian Basescu! 2.500 de ani nu va dovedi nimeni ca Vadim Tudor a semnat in fals ceva", a declarat europarlamentarul si la Romania TV.

A.T.

Citește și:
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...
Ministrul Turismului, despre al treilea eșec al promovării României prin influenceri: „Nu s-au prezentat”
Ministrul Turismului, despre al treilea eșec al promovării României prin influenceri: „Nu s-au prezentat”
Ministrul Turismului, Daniel Cadariu a declarat luni, 5 decembrie, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre promovarea României prin influenceri, că nu s-a putut finaliza o achiziţie...