Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, va fi judecat in continuare de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care este acuzat de ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti.
Vadim Tudor va fi judecat in continuare de ICCJ, dupa ce luni a fost admis, de catre Completul de cinci judecatori, recursul Parchetului in cazul deciziei de restituire a cauzei la procurori, scrie Adevarul.ro.
Dupa ce Completul de cinci judecatori a admis recursul Parchetului, dosarul europarlamentarului PRM ramane sa fie judecat la instanta suprema.
Motivarea judecatorilor este aceea ca procurorul care a semnat rechizitoriul in dosar a facut acte de urmarire penala contrar legii, "a efectuat acte si a luat masuri procesual-penale in respectiva cauza penala", se arata in motivarea deciziei instantei.
Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a fost trimis in judecata in cazul evacuarii sediului PRM din Bucuresti. Acestuia i se aduc acuzatii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice.
Sectia penala a ICCJ a decis, pe 24 octombrie 2011, restituirea la Parchet a dosarului privind evacuarea sediului PRM, in care a fost trimis in judecata europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, insa decizia nu a fost definitiva.
Dosarul lui Vadim Tudor, retrimis la Parchet pentru refacerea rechizitoriului
Liderul PRM a fost trimis in judecata, pe 6 aprilie, de Parchetul General, sub acuzatia de nerespectarea hotararii judecatoresti, doua fapte de ultraj si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice, in dosarul evacuarii sediului PRM.
Din probele stranse de anchetatori a reiesit ca, pe 4 ianuarie, cu prilejul punerii in executare silita a unui titlu executoriu privind un imobil situat in Bucuresti, sector 1, pe strada Emile Zola, Corneliu Vadim Tudor s-a impotrivit executarii prin amenintare si exercitarea actelor de violenta fizica impotriva executorului judecatoresc si smulgerea din mana acestuia a documentelor legale de executare, pe care le-a aruncat.