Judecatorii au decis: Vadim poate candida la europarlamentare

Luni, 31 Martie 2014, ora 15:06
3117 citiri
Judecatorii au decis: Vadim poate candida la europarlamentare

Corneliu Vadim Tudor poate participa la alegerile europarlamentare din partea PRM dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins luni definitiv contestatia lui Gheorghe Funar.

Curtea a respins apelul lui Funar, dupa ce Vadim Tudor avusese castig de cauza si la Tribunalul Bucuresti.

Saptamana trecuta, Tribunalul Bucuresti a respins, ca neintemeiata, contestatia lui Gheorghe Funar impotriva listei depuse la Biroul Electoral Central (BEC) in numele PRM de Corneliu Vadim Tudor.

In consecinta, Vadim Tudor poate candida la alegerile pentru Parlamentul European din partea PRM.

Contestatia a fost depusa vineri la tribunal de catre vicepresedintele PRM Ioan Bildea.

Unda verde pentru Vadim Tudor: Poate candida la europarlamentare din partea PRM

"Este de notorietate ca in aceasta actiune de europarlamentare PRM a depus doua liste, ceea ce nu s-a mai intamplat cu niciun partid din Romania. Noi depunem contestatie impotriva listei depuse de Corneliu Vadim Tudor, la ora actuala, persoana fizica. El nici macar nu este membru in PRM", declara vineri Ioan Bildea.

In opinia lui Bildea, lista lui Corneliu Vadim Tudor este ilegala, pe motiv ca a fost depusa de o persoana fizica in numele unui partid.

Pe 3 martie, Dumitru Badea, sustinator al aripii Gheorghe Funar din PRM, declara ca Vadim Tudor nu doar ca nu mai este presedinte al PRM, ci nu mai este nici membru al partidului, fiind exclus din formatiune.

Pe 15 iunie 2013, un Consiliu Extraordinar al formatiunii, reunit la Bucuresti, a decis demiterea intregii conduceri a partidului si convocarea unui congres extraordinar.

La acel consiliu au fost numite noi foruri de conducere, interimare, mai putin presedintele interimar, presedintele executiv si secretarul general. Totodata, Dumitru Badea (PRM Neamt), Gheorghe Funar (PRM Cluj) si Ioan Bildea (PRM Bucuresti) au fost desemnati sa se ocupe de coordonarea si pregatirea Congresului National al PRM, din 27 iulie 2013 de la Alba Iulia.

Congresul de la Alba Iulia, la care au participat in jur de 700 de delegati, a hotarat excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor si alegerea lui Gheorghe Funar in functia de presedinte.

Biroul Electoral Central: Corneliu Vadim Tudor este presedintele PRM, nu Funar

Modificarile aduse statutului partidului si alegerea noii conduceri au fost contestate in instanta de Corneliu Vadim Tudor.

Pe 28 noiembrie 2013, Tribunalul Bucuresti a respins cererea de modificare a statutului partidului in urma Consiliului Extraordinar al formatiunii de la Bucuresti din 15 iunie 2013, cand s-a decis demiterea intregii conduceri.

"Respinge cererea de inregistrare a modificarilor solicitate in baza procesului verbal al Plenarei Consiliului National din 15.06.2013, cu privire la statut si la organele de conducere ale Partidului Romania Mare, formulata de Partidul Romania Mare prin reprezentant Ioan Bildea, ca neintemeiata", se arata in decizia instantei.

Solutia instantei nu face insa referire si la deciziile luate de Congresul PRM de la Alba Iulia din 27 iulie 2013, cand Vadim Tudor a fost exclus din partid si inlocuit cu Gheorghe Funar in functia de presedinte al partidului.

Citeste si:
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de relația cu primarul Bucureștiului Nicușor Dan. Surse politice susțin, pe de altă parte, că ar există o criză de leadership la nivelul...