Vadim Tudor ramane fara imunitate - a decis Parlamentul European

Joi, 10 Mai 2012, ora 14:25
7403 citiri
Vadim Tudor ramane fara imunitate - a decis Parlamentul European

Vadim Tudor ramane fara imunitate in procesul din Romania in dosarul evacuarii din sediul PRM, dupa ce parlamentarii europeni au respins joi cererea facuta de europarlamentarul roman, care a cerut sa fie aparat de imunitatea oferita de functia sa.

Parlamentarul roman a cerut anul trecut ca legislativul european sa ii apere imunitatea in dosarul in care este acuzat de ofensa adusa justitiei, transmite postul de televiziune Digi 24.

Cristian Preda voteaza pentru ridicarea imunitatii lui Vadim Tudor

Conform europarlamentarului PDL Cristian Preda, plenul PE a luat aceasta decizie cu o larga majoritate, votul fiind prin ridicarea mainii.

"Corneliu Vadim Tudor a incercat sa foloseasca imunitatea parlamentara pentru a bloca procesul de la Bucuresti in care este acuzat de ultraj si de nerespectarea unei decizii judecatoresti. A incercat sa invoce imunitatea de aici de la PE pentru a bloca procesul, dar Parlamentul nu a aprobat asa ceva", a explicat Cristian Preda, pentru NewsIn.

Potrivit lui Preda, Vadim Tudor nici macar nu a fost prezent joi la vot, la sedinta PE. Intrebat care au fost argumentele aduse de PE in acest caz, Preda a aratat ca "deputatii considera ca justitia trebuie sa mearga".

PE voteaza raportul privind cererea de aparare a imunitatii lui Corneliu Vadim Tudor

"Nu blochezi justitia cu o imunitate care este si irelevanta. Vadim Tudor a impiedicat evacuarea sediului PRM, imbrancind executorii judecatoresti si spunand ca nu respecta decizia. Deci nu poti sa profiti de pe urma imunitatii pentru a-ti bate joc de lege si pentru a imbranci executorii judecatoresti.

Pana acum s-a ridicat imunitatea tuturor celor pentru care s-a solicitat acest lucru. Nimeni, dintre cei care au incercat astfel de tertipuri, nu a fost sustinut. PE nu se erijeaza impotriva justitiei. Asta este foarte clar", a mai aratat eurodeputatul PDL, intrebat ce decizii a luat PE in cazuri similare.

A.T.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....